αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε μια καλή χειραψία»: 5 τρόποι για να σε σέβονται οι άλλοι, χωρίς να πεις λέξη

«Κάνε μια καλή χειραψία»: 5 τρόποι για να σε σέβονται οι άλλοι, χωρίς να πεις λέξη

Έχετε παρατηρήσει πώς μερικοί άνθρωποι φαίνεται να κουμαντάρουν ένα δωμάτιο… χωρίς να λένε ούτε μια λέξη; Είναι σαν να έχουν μια αόρατη αύρα που απαιτεί σεβασμό.

Κι όμως, είναι μια δεξιότητα που μπορεί να μάθει ο καθένας.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα δούμε 5 ισχυρούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να κερδίσουμε τον σεβασμό χωρίς να προφέρουμε λέξη.

Πόσα από αυτά χρησιμοποιείτε ήδη;

1) Σταθείτε σε ευθεία στάση

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές: Πρέπει να προσέχουμε τη στάση μας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε κάποιον με επιρροή, έναν μέντορα ή έναν ηγέτη τον οποίο σέβεστε να καμπουριάζει;

Η καλή στάση είναι κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι σεβαστοί άνθρωποι.

Το να στεκόμαστε ψηλά με τους ώμους προς τα πίσω, προβάλλει εμπιστοσύνη. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε καλύτερη εντύπωση όταν μιλάμε.

Μην δεχθείτε απλώς τον λόγο μου, όμως. Η σημασία της καλής στάσης είναι επίσης ευρέως αναγνωρισμένη από συγγραφείς και μελέτες.

Το πηγούνι ψηλά, το στήθος έξω, οι ώμοι προς τα πίσω.

2) Κάντε οπτική επαφή (αλλά όχι υπερβολές)

Σκεφτείτε μια στιγμή που συναντήσατε κάποιον και απέφευγε εντελώς την οπτική επαφή μαζί σας. Πώς φαινόταν αυτό; Όχι και τόσο καλό, σωστά; Μάλλον δεν σε γέμισε σεβασμό για αυτόν.

Η σκόπιμη οπτική επαφή μεταδίδει σιγουριά στον εαυτό σας και ενδιαφέρον για τους γύρω σας. Αυτή η απλή πράξη κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι έχουν αξία και είναι πιο πρόθυμοι να σε σεβαστούν ως αντάλλαγμα.

Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι η οπτική επαφή μπορεί ακόμη και να μας κάνει πιο καλούς στην πειθώ.

Αυτή η σιωπηλή αλλά ισχυρή χειρονομία μπορεί να μεταμορφώσει τις αλληλεπιδράσεις, και να προκαλέσει σεβασμό χωρίς να πει ούτε μια λέξη,

Αλλά φυσικά, μην το παρακάνεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της φυσικής, σίγουρης οπτικής επαφής και του περίεργου, αδιάκοπου βλέμματος.

3) Κάντε μια σταθερή χειραψία

Σκεφτείτε για μια στιγμή… θα βασιζόσασταν σε κάποιον του οποίου η παλάμη γλιστράει χαλαρά από το χέρι σας; Μάλλον όχι.

Ένα δυνατό κράτημα που συνοδεύεται από καλή οπτική επαφή και ένα φιλικό χαμόγελο δείχνει βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση.

Το ήξερες ήδη αυτό.

Σε κάθε τομέα της ζωής, από άτυπες συναντήσεις με φίλους έως αίθουσες συνεδριάσεων, μια σταθερή χειραψία δίνει τον τόνο για την αλληλεπίδραση. Είναι μια μη λεκτική ένδειξη που μπορεί να έχει δραστική επίδραση στο πώς μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

Αυτό υποστηρίζεται επίσης από την επιστήμη. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο Wesleyan διαπίστωσε ότι οι σφιχτές χειραψίες συσχετίζονται με τις αντιλήψεις περί εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης, ενώ οι αδύναμες χειραψίες σχετίζονται με την ανασφάλεια και τη ντροπαλότητα. Τι πιστεύετε ότι οδηγεί σε περισσότερο σεβασμό;

4) Να είσαι στην ώρα σου

Αυτό είναι απλό. Αν δεν σέβεσαι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο των άλλων (χρόνο), γιατί να σε σέβονται;

Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος είναι το πιο σπάνιο «εμπόρευμα», το να είσαι ακριβής είναι κάτι περισσότερο από την μέτρηση του χρόνου. Είναι μια μη λεκτική δέσμευση για αξιοπιστία και σεβασμό.

Δείχνει ότι εκτιμάτε και διαχειρίζεστε σοβαρά τις δεσμεύσεις σας, ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζεται σχεδόν σε όλους τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τομείς.

Απλά να είσαι στην ώρα σου.

5) Αφήστε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας

Ας το παραδεχτούμε: Οι οθόνες έχουν γίνει εθιστικές για τους περισσότερους από εμάς. Όταν ακούμε αυτό το γνωστό ήχο ειδοποίησης, χρειάζεται θέληση για να μην απομακρύνουμε την προσοχή μας από τους άλλους για να τσεκάρουμε την οθόνη.

Ωστόσο, το να κοιτάμε συνεχώς τις συσκευές μας σηματοδοτεί απόσπαση της προσοχής και έλλειψη ελέγχου. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που δύσκολα φέρνουν σεβασμό.

Ακόμη χειρότερα, το να κοιτάμε ένα τηλέφωνο όταν μιλάμε με άλλους είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε. Αυτό είναι τόσο συχνό στην εποχή μας.

Την επόμενη φορά που θα είστε στη μέση της συνομιλίας, αντισταθείτε στην παρόρμηση να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, ανεξάρτητα από το πόσο επίμονα… ζητά την προσοχή σας. Αντίθετα, εστιάστε στο να ακούτε πλήρως τον άλλο και να κάνετε προσεκτική οπτική επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις «εθισμούς» που έχουν οι τελειομανείς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + nineteen =