αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να φαίνεσαι πιο ευφυής όταν μιλάς; Τότε βγάλε αυτές τις 5 φράσεις από το λεξιλόγιο σου

Θες να φαίνεσαι πιο ευφυής όταν μιλάς; Τότε βγάλε αυτές τις 5 φράσεις από το λεξιλόγιο σου

Ο τρόπος που μιλάμε και οι λέξεις που επιλέγουμε, έχουν την σημασία τους. Υπάρχουν πολλές φράσεις που μπαίνουν στο λεξιλόγιό μας και μας κάνουν να δείχνουμε ανώριμοι ή λιγότερο έξυπνοι. Κάτι που μπορεί να μας σαμποτάρει στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική ζωή μας.

Η λύση είναι να εντοπίσετε αυτές τις φράσεις και να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε. Εδώ είναι οι 5 φράσεις που πρέπει να βγάλετε από το λεξιλόγιο σας για να φαίνεστε πιο έξυπνοι.

«Οτιδήποτε και να πεις…»

Αν θέλετε να πείτε ότι διαφωνείτε ή δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη του άλλου, πείτε το. Το «Οτιδήποτε και να πεις…» είναι ένας ύπουλος τρόπος για να το φέρεις στο τραπέζι. Καθιστά σαφές ότι διαφωνείτε με κάποιον ή ότι τον βρίσκετε λάθος, αλλά δεν θα ασχοληθείτε περαιτέρω. Με άλλα λόγια, το να πεις αυτή τη φράση, σημαίνει «κάνεις λάθος, οπότε δεν ακούω πια αυτά που λες».

«Δώστε μου την προσοχή σας για ένα λεπτό»

Σας κάνει να φαίνεστε… πεινασμένοι για προσοχή. Οτι παρακαλάτε κάποιον ή κάποιους να σας ακούσουν.

Εάν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε, μην ζητάτε την προσοχή. Κάποιος πρέπει να σου δίνει την προσοχή του, όχι να σου τη δανείζει με το ζόρι.

Ναι, μπορεί να ακούγεται λίγο σχολαστικό, αλλά μικρές λεπτομέρειες όπως αυτή κάνουν τη διαφορά και είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε τον εαυτό σας.

«Δεν θα καταλάβεις»

Το να πεις σε κάποιον ότι «δεν θα καταλάβει» βγάζει ένα πραγματικά επιθετικό συναίσθημα.

Επίσης, η φράση είναι αυτοκαταστροφική. Εάν είστε βέβαιοι ότι κάποιος δεν θα καταλάβαινε κάτι, τότε μην το αναφέρετε. ‘Η δώστε μια συνοπτική απάντηση που πιστεύετε ότι είναι πιο απλή.

Το να πεις σε κάποιον ότι δεν καταλαβαίνει είναι λίγο- πολύ σαν προσβολή.

«Είναι δύσκολο να στο εξηγήσω»

Ομοίως, το «είναι δύσκολο να στο εξηγήσω» είναι μια άλλη φράση που πρέπει να διακόψετε ή να μειώσετε.

Εάν είναι δύσκολο να εξηγηθεί, τότε μην μπείτε στον κόπο να ξεκινήσετε να το λέτε.

Αν είναι περίπλοκο, πείτε το και ρωτήστε αν το άλλο άτομο θέλει να του εξηγήσετε όλες τις λεπτομέρειες.

Κάτι μπορεί όντως να είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Αλλά τις περισσότερες φορές, το «είναι δύσκολο στο εξηγήσω» χρησιμοποιείται για να απομακρύνει κάποιον ή για να υπονοήσει ότι είσαι πιο έξυπνος…

«Δεν ξέρω»

Σίγουρα δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις απαντήσεις, όλη την ώρα. Κανείς μας δεν το κάνει. Αλλά απαντώντας στις ερωτήσεις των συναδέλφων σας ή των πελατών με ένα «δεν ξέρω» και ένα κενό βλέμμα, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ότι δεν είστε έτοιμοι για τη δουλειά.

Αντί για αυτό, μπορείς για παράδειγμα να παραθέσεις τις πληροφορίες που ξέρεις. ‘Η μπορείς να πεις ότι και εσύ ενδιαφέρεσαι για τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας κάτι του στιλ: «Αυτή είναι ακριβώς η ερώτηση που θέλω να απαντήσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =