αρχικηVIRALΕπτά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

Επτά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

Υπάρχουν πολλά επίπεδα ψυχικής δύναμης και όλα χρειάζονται για να είσαι επιτυχημένος και ευτυχισμένος. Ο τομέας ψυχικής δύναμης που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι αυτός της συναισθηματικής δύναμης.

Τα συναισθήματα επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του σώματός μας και καθοδηγούν κάθε μία από τις ενέργειές μας. Χωρίς συναίσθημα, δεν θα είχαμε κανένα λόγο να δράσουμε και να κάνουμε οτιδήποτε.

Τα συναισθήματα είναι τα μεγαλύτερα κίνητρά μας. Δυστυχώς, μπορούν να μας παρακινήσουν να δράσουμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και προς τη λάθος κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, η συναισθηματική δύναμη είναι απαραίτητη. Υπάρχουν αμέτρητες καταστάσεις που αποφεύγουν οι συναισθηματικά και ψυχικά δυνατοί άνθρωποι και πολλές ενέργειες που δεν κάνουν ποτέ. Εδώ είναι 7 από αυτές. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το elite daily.

Δεν αποζητούν την αποδοχή των άλλων

Η ανάγκη να αποσπάσουμε την προσοχή και κερδίσουμε την αποδοχή των άλλων είναι απευθείας συνδεδεμένη με το συναισθηματικό μας κόσμο. Κάποιοι από εκείνους που έχουν την ανάγκη να γίνονται αποδεκτοί από τους άλλους, αισθάνονται ότι έχουν αξία μόνο όταν παίρνουν την επιβεβαίωση από κάποιον τρίτο, ότι αυτός τους έχει ανάγκη, ότι του είναι χρήσιμοι. Είναι λες και οι άνθρωποι αυτοί αμφιβάλλουν για την αξία τους ή ότι έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το να αμφιβάλλει κανείς για την αξία του είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: αν ούτε καν εσύ δεν είσαι σίγουρος για την αξία σου, κανείς δεν θα πιστέψει ποτέ ότι αξίζεις.

Δεν επιτρέπουν σε άλλους να τους ρίχνουν

Ο υγιής ψυχισμός απαιτεί συναισθηματική ανθεκτικότητα. Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους με συμπλέγματα, απωθημένα και κακίες, που δε θέλουν να βλέπουν άλλους ανθρώπους να προοδεύουν και να προχωράνε στη ζωή τους. Μέσα σε κάθε περίσταση της ζωής σας, μπορεί να υπάρχει κάποιος που σας φθονεί. Η ατυχής αλήθεια είναι ότι, πολύ συχνά, οι άνθρωποι που μας κρατάνε πίσω είναι εκείνοι που βρίσκονται περισσότερο κοντά μας. Το να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους είναι τις πιο πολλές φορές η καλύτερη λύση, αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο δύσκολη. Αν μπορέσετε να απομακρύνετε διακριτικά αυτούς τους ανθρώπους από κοντά σας, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα για να καθαρίσετε τη ζωή σας από συναισθηματικά φορτία που σας κρατάνε καθηλωμένους.

Δε σταματούν να κάνουν αυτό που τους αρέσει

Οι συναισθηματικά ώριμοι άνθρωποι κάνουν ό,τι κάνουν επειδή το αγαπούν και δεν το αλλάζουν και δεν το σταματούν για κανέναν τρίτο που μπορεί να έχει τις δικές του προτιμήσεις ή σκοπιμότητες.

Δε σταματούν να πιστεύουν στον εαυτό τους

Εκείνοι που αγαπούν τον εαυτό τους και κατανοούν τον εαυτό τους — εκείνοι που δε φοβούνται να είναι υπερήφανοι για τους εαυτούς τους — δεν αμφιβάλουν ποτέ για την αξία τους. Ξέρουν ακριβώς πόσο αξίζουν και φέρονται αναλόγως· ούτε υπερεκτιμούν, ούτε υποτιμούν τους εαυτούς τους.

Δε μένουν στο κρεβάτι, τρέμοντας τη μέρα μπροστά τους

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας θα έπρεπε να είναι η στιγμή που ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι είσαι για άλλη μια μέρα ζωντανός, ότι έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις, να καταφέρεις πράγματα, να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη! Πολύ συχνά, δυστυχώς, παίρνουμε την ύπαρξή μας σαν αιωνίως δεδομένη.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουν «όχι»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν μπορείς να πεις «όχι», είσαι υποψήφιο θύμα εκμετάλλευσης. Οι άλλοι θα σε έχουν για χαλάκι της εξώπορτας και κανείς δε θα ζητάει τη γνώμη σου – ούτε θα τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όταν τη δίνεις από μόνος σου. Το να λες «όχι» υπενθυμίζει στους άλλους ότι είσαι ανεξάρτητος, ότι έχεις όρια και ότι δεν μπορούν να σε ελέγξουν στα πάντα. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε ένα άτομο χωρίς να το στεναχωρήσεις.

Δεν αισθάνονται την ανάγκη να «ταιριάξουν» με την μάζα

Όσο πιο δυνατός είσαι συναισθηματικά, τόσο πιο ανεξάρτητος γίνεσαι. Δεν νιώθετε την ανάγκη να ταιριάξετε με την μάζα. Οι άνθρωποι σχηματίζουν μικρότερες κοινωνικές ομάδες που είναι συχνά λοξές και ανθυγιεινές. Το να θέλω να ταιριάξω, συνήθως σημαίνει «Φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =