αρχικηVIRALΠέντε απλές κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι αγχωμένος και ανασφαλής (ακόμα κι αν δεν το λέει)

Πέντε απλές κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι αγχωμένος και ανασφαλής (ακόμα κι αν δεν το λέει)

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αγχωτικές καταστάσεις. Είτε στην δουλειά μας είτε στην προσωπική μας ζωή. Και μπορεί συχνά να θέλουμε να κρύψουμε το άγχος μας, όμως η γλώσσα του σώματος μπορεί να δείξει στους άλλους πως νιώθουμε τη δεδομένη στιγμή. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 απλές κινήσεις που δείχνει ότι κάποιος είναι αγχωμένος και ανασφαλής.

Καμπουριάζει

Η στάση του σώματος λέει πολλα. Οι ανασφαλείς άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι… αόρατοι, οπότε συχνά αρχίζουν να μαζεύονται και να καμπουριάζουν, όταν βρίσκονται σε μια αγχωτική κατάσταση. Σα να προσπαθούν να κρυφτούν στο κουκούλι τους.

Σταυρώνει τα χέρια και τα πόδια

Τα σταυρωμένα χέρια είναι ένα φράγμα που χρησιμοποιεί κάποιος, για να νιώσει αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Είναι μια αντανακλαστική κίνηση. Είναι μια κίνηση που την κάνουν και τα ζώα, για να προστατεύσουν τα ζωτικά όργανά τους. Άρα, το να σταυρώνεις τα χέρια σου και τα πόδια σου κοντά στον κορμό σου, δείχνει ότι αισθάνεσαι άβολα κι πως νιώθεις ότι απειλείσαι από κάτι.

Κουνάει νευρικά τα πόδια του

Όσο πιο μακριά βρίσκεται ένα μέρος του σώματος από τον εγκέφαλο, τόσο λιγότερο μπορούμε να το ελέγξουμε, όταν είμαστε αγχωμένοι και νιώθουμε ανασφάλεια. Έτσι, σχεδόν δεν δίνουμε ποτέ σημασία στις κινήσεις των ποδιών μας. Με το να κουνάς νευρικά τα πόδια σου, δείχνεις ότι προσπαθείς να αντισταθμίσεις το πολύ άγχος.

Καλύπτει το στόμα με το χέρι

Το να σκεπάζεις το στόμα με το χέρι σου, είναι μια χειρονομία που χρησιμοποιούν τα παιδιά, όταν συνειδητοποιούν ότι έχουν πει κάτι που δεν πρέπει. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αποκτούν καλύτερο έλεγχο της γλώσσας του σώματός τους, αλλά το κρύψιμο του στόματος με το χέρι, μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει. Όταν ένα άτομο φοβάται ή δεν θέλει να εκφράσει τη γνώμη του, ο εγκέφαλος στέλνει σήματα για να περιορίσει τον προφορικό λόγο και ασυνείδητα βάζεις το χέρι μπροστά από το στο στόμα.

Βήχεις πριν πεις οτιδήποτε

Οι άνθρωποι που νιώθουν ανασφάλεια μπορεί να βήχουν πριν μιλήσουν. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να είναι ότι ένα άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση στρες, έχει ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, ιδρώνει και έχει ξηρό στόμα, άρα ο βήχας τον βοηθά να το αντιμετωπίσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =