αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να μάθεις κάποιον καλύτερα; Τότε κάνε του αυτές τις 6 ερωτήσεις

Θες να μάθεις κάποιον καλύτερα; Τότε κάνε του αυτές τις 6 ερωτήσεις

Αν θέλετε να μπείτε σε πραγματικά στοχαστικές και βαθιές συζητήσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε συνδέσεις και να μάθετε περισσότερα για τους άλλους, τον κόσμο και τον εαυτό σας, πρέπει να εμβαθύνετε.

Οι ερωτήσεις μπορούν να σε οδηγήσουν εκεί που θες να φτάσεις. Ακολουθούν 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε κάποιον εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια βαθιά συζήτηση. Και να μάθετε καλύτερα το άλλο άτομο.

1) Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να κάνεις;

Όταν αντιμετωπίζετε τους δικούς σας αγώνες, και ειδικά όταν είστε κολλημένοι, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε έμπνευση από άλλους.

Ο συνομιλητής σας δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις λεπτομέρειες του προβλήματός σας, ούτε καν να έχει περάσει το ίδιο πράγμα.

Αλλά αυτή η ερώτηση μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει ένα κομμάτι για τον χαρακτήρα του άλλου ατόμου, αλλά και να σας δώσει ιδέες που δεν είχατε καν σκεφτεί ποτέ πριν, για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα.

2) Τι είναι αυτό χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις;

Αυτή η ερώτηση φαίνεται αρκετά ρηχή αρχικά. Αλλά σαν μια θολή λίμνη… ένα ακόμη βήμα μπορεί να σας προσγειώσει βαθιά κάτω από το νερό.

Οι απαντήσεις μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και επιφανειακά, όπως το φαγητό ή η μουσική, αλλά μόλις ξεκινήσει η συζήτηση, μπορείτε να καθοδηγήσετε τα πράγματα πιο βαθιά.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε πραγματικά στον πυρήνα του άλλου ατόμου για να δείτε τι εκτιμά πάνω από όλα.

3) Τι σε έχει διαμορφώσει για να είσαι αυτό που είσαι σήμερα;

Αυτή η ερώτηση είναι έντονα προσωπική και ίσως χρειαστεί να επιλέξετε προσεκτικά σε ποιον θα την κάνετε.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ βαθύ προβληματισμό από την πλευρά του άλλου ή ακόμη και να ξυπνήσει μερικές δύσκολες αναμνήσεις.

Αλλά μην το αφήσετε αυτό να σας τρομάξει – αφήστε το να σας εμπνεύσει να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σχέση με αυτό το άτομο μοιράζοντας αυτές τις οικείες αναμνήσεις.

4) Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που αγόρασες με δικά σου χρήματα;

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση μνήμης.

Βοηθά τους ανθρώπους να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο σε μια από τις πρώτες θετικές εμπειρίες τους- και μπορεί να δώσει πραγματικές ενδείξεις για τη φύση αυτού που πραγματικά θέλουν.

5) Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να σου συμβεί αυτή τη στιγμή;

Αυτή η ερώτηση είναι έντονη αλλά και έντονα θετική.

Αγγίζει στις ελπίδες και τα όνειρα του άλλου ατόμου και μπορεί ακόμη και να τον βοηθήσει να μιλήσει για τις ανάγκες και τους αγώνες του με μια αίσθηση αισιοδοξίας αντί για απογοήτευση.

6) Αν μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε ξανά, τι θα ήταν αυτό;

Όπως και στην προηγούμενη ερώτηση, τα άτομα με περισσότερη εμπειρία ζωής θα σας δώσουν βαθύτερες απαντήσεις.

Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ πιο απρόσμενες οι απαντήσεις από ό,τι νομίζετε.

Μερικοί άνθρωποι θα μιλούσαν για τεράστια λάθη ή για τη μεγαλύτερη λύπη τους, αλλά άλλοι μπορεί να το δουν ως την ευκαιρία να ξαναζήσουν και να ξανά βιώσουν κάτι υπέροχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =