αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτούς; Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να σε κρατήσει πίσω λέει ο Warren Buffett

Θέλεις να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτούς; Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να σε κρατήσει πίσω λέει ο Warren Buffett

Ο Warren Buffett είναι σήμερα 90 ετών. Είναι μόνιμα μέσα στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του γνωστού επενδυτή φτάνει στα 89 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος κατά την διάρκεια της διαδρομής του, έχει δώσει πολλές χρήσιμες συμβουλές. Μια από αυτές παραθέτει το αμερικανικό inc.com και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Buffett έχει μιλήσει για μια κακή συνήθεια που μπορεί να σε κρατήσει πίσω στη ζωή και στην καριέρα σου. Ποια είναι αυτή; Το να θες να δείχνεις… πιο έξυπνος από άλλους ανθρώπους γύρω σου.

Ονομάζει αυτό το φαινόμενο «πνευματική αλαζονεία». Και είναι ένα πράγμα που μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου. Όπως εξηγεί ο Buffett, οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι κινούνται στον αντίθετο δρόμο: Επεκτείνουν τις γνώσεις τους με το να είναι ανοιχτοί στην απορρόφηση της σοφίας που διαθέτουν οι άλλοι. Με απλά λόγια, το να είσαι έξυπνος χωρίς να είσαι αλαζονικός είναι να αναγνωρίσεις ότι δεν τα ξέρεις όλα. Στη συνέχεια, αναζήτα γνώσεις από εκείνους που μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα από εσένα.

Όπως έχει πει άλλωστε και ο ιδρυτής της Dell, Michael Dell: Προσπάθησε να μην είσαι ποτέ το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Και αν είσαι, προτείνω να προσκαλέσεις έξυπνους ανθρώπους. Ή να αλλάξεις δωμάτιο.

Το inc.com βάζει μάλιστα στη συζήτηση και τους «αντίστροφους μέντορες». Για χρόνια, θεωρούσαμε ότι οι μέντορες πρέπει να είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι και με μεγαλύτερη καριέρα από εμάς. Και αυτό μπορεί όντως να συμβεί, και θα υπάρχει πάντα ένας ρόλος για αυτόν τον τύπο καθοδήγησης.

Αλλά σε αυτήν την social εποχή που ζούμε, οι έξυπνοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της μάθησης από τους «αντίστροφους μέντορες». Ποιοι είναι αυτοί; Μπορεί να είναι νεότεροι και λιγότερο έμπειροι άνθρωποι, οι οποίοι όμως έχουν περισσότερες τεχνολογικές γνώσεις και να κατέχουν άλλη εμπειρία σε ένα «άγνωστο έδαφος».

Εσύ είσαι έτοιμος να μάθεις πράγματα από τους εξυπνότερους ανθρώπους γύρω σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =