αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple έσπασε την κυριαρχία της Samsung στις πωλήσεις smartphone μετά από 12 χρόνια

Η Apple έσπασε την κυριαρχία της Samsung στις πωλήσεις smartphone μετά από 12 χρόνια

Πήρε κεφάλι η Apple το 2023 στην κούρσα για τις περισσότερες πωλήσεις smartphone στον κόσμο, αποσπώντας μερίδιο 20% της αγοράς, ύστερα από 12 χρόνια κυριαρχίας της Samsung, σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corp.

Η Samsung έκλεισε τη χρονιά με μερίδιο 19,4%, και ακολουθούν οι κινεζικές Xiaomi, Oppo και Transsion, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Η αλλαγή στην κατάταξη προέκυψε σε μια δύσκολη χρονιά, που σημαδεύτηκε από το φρένο των καταναλωτών σε αναβαθμίσεις «έξυπνων» τηλεφώνων, λόγω της ευρύτερης μακροοικονομικής αβεβαιότητας και του υψηλού πληθωρισμού.

Η πιο αργή από τις προσδοκίες ανάκαμψη στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επηρέασε επίσης τις συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων, επισημαίνει το CNBC.

Η Apple και η Transsion ήταν οι μόνες εταιρείες της πρώτης πεντάδας που κατέγραψαν αύξηση στις αποστολές τους πέρυσι, όταν η αγορά ξεφούσκωσε κατά 3,2% φτάνοντας σε χαμηλό δεκαετίας, με 1,17 δισ. τηλέφωνα προς πώληση.

Η Apple, ωστόσο, αντιμετωπίζει πίεση στην Κίνα από την ανανεωμένη Huawei καθώς και από κινεζικά brands. Η «μαμά» των iPhone προσφέρει εκπτώσεις έως 5% σε ορισμένα μοντέλα, σε μια σπάνια τακτική, ούτως ώστε να προσελκύσει πελάτες στη χώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − twelve =