αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ λύση που έψαχνες: Πως θα σταματήσουν να σε καλούν οι διαφημιστικές εταιρίες

Η λύση που έψαχνες: Πως θα σταματήσουν να σε καλούν οι διαφημιστικές εταιρίες

Αν σε καλούν και εσένα πολλές διαφημιστικές εταιρίες, τότε σου έχουμε την λύση. Υπάρχει μόνος ένας τρόπος, πολύ απλός, δωρεάν και εύκολος, να απαλλαγούμε από αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους. Με την καταχώριση του τηλεφωνικού αριθμού στο μητρώο του άρθρου 11 του Ν.3471/2006. Πολύ σωστά καταλάβατε, υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει στις εταιρείες «ενημέρωσης» να μας καλούν όταν δεν το θέλουμε και μάλιστα ισχύει από το 2011. Την καταχώριση τηλεφωνικού αριθμού, σταθερού ή κινητού, στο μητρώο του άρθρου 11 και την αντίσtοιχη ενημέρωση των call center, μπορεί να την κάνει μόνο ο πάροχος της τηλεφωνικής υπηρεσίας, π.χ. Cosmote, Vodafone, Wind, μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που το ζητήσουμε και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για εμάς.

Τι είναι το Μητρώο του άρθρου 11

Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ 2 του Ν.3471/2006, κάθε πάροχος υπηρεσιών επικοινωνιών οφείλει να τηρεί έναν ειδικό κατάλογο («Μητρώο») με στοιχεία των συνδρομητών του, οι οποίοι έχουν ζητήσει να μην δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς. Το Μητρώο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου (νομικού ή φυσικού προσώπου) που επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους συνδρομητές με σκοπό την εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και ο οποίος έχει την υποχρέωση να το αναζητήσει και να το λάβει υπ’ όψιν του σε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης.

Πως μπορούμε να καταχωρίσουμε τον τηλεφωνικό αριθμό μας στο Μητρώο του άρθρου 11

Με έναν από τους παρακάτω τρόπους, όπως σημειώνει το tecky.eu:

  • Τηλεφωνική κλήση στον πενταψήφιο αριθμό εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου (π.χ. 13888 για τους συνδρομητές της Cosmote)
  • Επίσκεψη σε κατάστημα του παρόχου
  • Αποστολή φυσικής ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στον πάροχο

Τι λέει ο Νόμος 3471/2006 περί μη ζητηθείσας επικοινωνίας

Το πρώτο κεφάλαιο του νόμου αποτελεί ενσωμάτωση της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2002 σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ΕΕ I 201/37 της 31ης Ιουλίου 2002.

Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρεί δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών (μητρώο), ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Ο Νόμος ισχύει και για τους συνδρομητές που είναι νομικά πρόσωπα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =