αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο κοστίζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Πόσο κοστίζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Το αίτημα που διατύπωναν οι μισθωτές των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ να υπογράψουν τη συμφωνία παράδοσης – παραλαβής των εγκαταστάσεων, με επιφύλαξη για το τι ακριβώς παραλαμβάνουν, ήταν αυτό που μπλόκαρε την όλη διαδικασία και που εμπόδιζε επί εβδομάδες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου.

Οι εκπρόσωποι του κοινού σχήματος της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar που πρόκειται να καταβάλουν τα 490.000 ευρώ για τη μίσθωση των μονάδων της ΕΒΖ για 28 μήνες, και που έχουν συμφωνήσει στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των σχετικών εγκαταστάσεων στη λήξη του συμβολαίου μίσθωσης, επέμειναν έναντι της Τράπεζας Πειραιώς (βασικού μισθωτή της ΕΒΖ) και τελικά την «έπεισαν» να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία με επιφύλαξη.

Στην πράξη, βέβαια, αυτό ενέχει τον κίνδυνο μείωσης του τιμήματος εξαγοράς των δύο εργοστασίων όπως και του μισθώματος των 28 μηνών, στο βαθμό που οι μισθωτές αμφισβητήσουν, μελλοντικά, την παραλαβή μέρους των περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ.

Πάντως, για το εν λόγω θέμα πραγματοποιήθηκε, προχθές, έκτακτη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους εκπροσώπους της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar καθώς και της Πειραιώς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής των δύο εργοστασίων.

Σημειώνεται ότι, λόγω του ζητήματος των επιφυλάξεων που τέθηκε από τους μισθωτές, η υπόθεση αυτή εκκρεμούσε ήδη από την 5η Νοεμβρίου, οπότε είχε κλείσει η συμφωνία για την ενοικίαση αρχικά και την πώληση σε δεύτερο χρόνο των παραγωγικών μονάδων της ΕΒΖ.

Πηγή: Thessaliaeconomy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 2 =