αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που ετοιμάζει επένδυση 50 εκατ. ευρώ και συνεργασία με τα McDonald’s

Η Ελληνική εταιρία που ετοιμάζει επένδυση 50 εκατ. ευρώ και συνεργασία με τα McDonald’s

Η Matrix Pack ετοιμάζει επένδυση 50 εκατ. ευρώ. Αυτή θα αφορά τη διεύρυνση της γραμμής παραγωγής για καπάκια ροφημάτων από fiber χαρτιού και την προσθήκη νέων προϊόντων από το 2024 και μετά.

Στο εν λόγω κτήριο αναμένεται να στεγαστούν και 7 ακόμη γραμμές παραγωγής που θα αφορούν την συνεργασία με τα McDonald’s και πιο συγκεκριμένα στην δημιουργία του κύπελου παγωτού μαζί με το καπάκι του. Η δυναμική των 7 γραμμών αναμένεται να φτάνει στα 110 εκατ. τεμάχια, που όμως θα πρέπει να υπολογιστούν διπλά, καθώς ξεχωριστά παράγεται το κύπελλο από το καπάκι.

Η Matrix Pack καταγράφει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 40%, ενώ για φέτος ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα €40 εκατ. Για το 2024, βάση των συμφωνιών αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί και να φτάσει τα 83 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης αφορά τη συμφωνία με τα Mc Donald’s, που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ

Η παραγωγική δυναμικότητα της Matrix Pack ξεπερνά τα 20 δισ. τεμάχια σε καλαμάκι και 1 δισ. σε καπάκια και άλλα προϊόντα από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες ετησίως. Η σειρά προϊόντων της περιλαμβάνει:

  • Χάρτινα καλαμάκια ροφήματος
  • Χάρτινα καλαμάκια για βιομηχανική χρήση σε συσκευασίες γάλακτος και χυμών
  • Καπάκια για ζεστά και κρύα ροφήματα από fiber δηλαδή χάρτινο πολτό από ίνες ξύλου
  • Επιτραπέζια σκεύη τροφίμων από fiber χαρτιού
  • Χάρτινα μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης

Όσον αφορά τα εργοστάσια παραγωγής για χάρτινα καλαμάκια αυτά ανέρχονται στα 7 και βρίσκονται σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα ακόμα είναι σε εξέλιξη στην Ινδία.

Ακόμη διαθέτει 10 κέντρα διανομής, σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιαπωνία. Τέλος η παρουσία της επεκτείνεται σε 61 χώρες, με περισσότερους από 650 πελάτες, ενώ απασχολεί πάνω από 630 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 380 στην Ελλάδα, με μισθό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =