αρχικηVIRALΟ γιατρός με περιουσία κοντά στα 12 δισ. δολάρια (και πως τα έχει καταφέρει να γίνει τόσο πλούσιος)

Ο γιατρός με περιουσία κοντά στα 12 δισ. δολάρια (και πως τα έχει καταφέρει να γίνει τόσο πλούσιος)

Ένας από τους πλουσιότερους γιατρούς στον κόσμο είδε την περιουσία του να πλησιάζει τα 12 δισ. δολάρια την Πέμπτη καθώς οι μετοχές της εταιρείας του έχουν σημειώσει άνοδο 30% από τον Οκτώβριο, όταν υποχώρησαν σε χαμηλό έτους.

Ο λόγος για τον Σαουδάραβα Σουλεϊμάν Αλ-Χαμπίμπ και την ομώνυμη εταιρεία που έχει ιδρύσει. Κατέχει το 40% των μετοχών της εταιρείας. Το τελευταίο άλμα των μετοχών έστειλε τον Σουλεϊμάν Αλ-Χαμπίμπ στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή που δεν είναι μέλη βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με τον δείκτη Billionaires Index του Bloomberg.

Είναι επίσης ο πέμπτος πλουσιότερος γιατρός στον κόσμο και ένας από τους λίγους γιατρούς που κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα πάντα με τον δείκτη του Bloomberg.

Η μετοχή της εταιρείας έχει εξαπλασιαστεί από την αρχική της δημόσια εγγραφή το 2020, γεγονός που την φέρνει ένα βήμα προτού σημειώσει ιστορικό ρεκόρ.

Ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε με την ίδρυση μιας κλινικής το 1993 για να φτάσει σήμερα να κατέχει μία εταιρεία που λειτουργεί 22 ιατρικές εγκαταστάσεις και 22 φαρμακεία στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης 10 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Επενδύει επίσης σε εμπορικά ακίνητα μέσω μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου.

Ο Αλ-Χαμπίμπ πήρε πτυχίο ιατρικής και χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο King Saud του Ριάντ το 1977 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία στην παιδιατρική στο British Royal College of Physicians το 1984. Έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής ιατρός και επικεφαλής παιδιατρικής σε δύο κρατικά νοσοκομεία στο Ριάντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =