αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Αξία της Αποτυχίας: Μια ελληνική TEDx ομιλία που πρέπει να δεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αξία της Αποτυχίας: Μια ελληνική TEDx ομιλία που πρέπει να δεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε σε μια χώρα που έχει αλλεργία στην αποτυχία». Κάπως έτσι ξεκινά την παραπάνω ομιλία του ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θάνος Κακαρούντας. Ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν, είχε προσποιηθεί… ότι δεν είναι καν προετοιμασμένος για την ομιλία του.

Μιλώντας στο TEDx Lamia, εξηγεί ότι στην Ελλάδα… όλοι θέλουν να είναι πετυχημένοι. «Όπου και να έχω βρεθεί, όλες οι παρέες μου λένε: Ξέρεις τι έχω κάνει εγώ; Έχω κάνει αυτό. Έχω κάνει και το άλλο», λέει χαρακτηριστικά ο Θ. Κακαρούντας.

Ενώ παραθέτει και ένα ακόμα σκηνικό που μάλλον το έχουμε ζήσει όλοι: Ακόμα κι αν πεις μια ιδέα για κάτι που θες να κάνεις, οι περισσότεροι που θα την ακούσουν θα σου πουν να μην το προχωρήσεις. Αντί για αυτό, θα σου προτείνουν να κάνεις κάτι άλλο, αφού… αυτοί ξέρουν.

Μέσα από την ομιλία του, ο Θάνος Κακαρούντας εξηγεί το πως θα φτάσεις στην επιτυχία. Ένας «προορισμός» στον οποίο συνήθως φτάνεις μέσα από τις αποτυχίες. Και μια φράση που αξίζει να κρατήσουμε: «Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να σας πει ότι είναι πετυχημένος, ρωτήστε τον ποιες ήταν οι αποτυχίες που συνάντησε στην ζωή του. Αυτές μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμες για εσάς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =