αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣημαντική αλλαγή: Το Facebook θα «μαρκάρει» τα fake news που προέρχονται και από απλούς χρήστες

Σημαντική αλλαγή: Το Facebook θα «μαρκάρει» τα fake news που προέρχονται και από απλούς χρήστες

Σε μια σημαντική αλλαγή προχωρά το Facebook, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα fake news. Πλέον η πλατφόρμα θα «μαρκάρει» τις αναρτήσεις που παραπληροφορούν, ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από απλούς χρήστες.

Όπως εξηγούν τα ελληνικά Hoaxes: «Σημαντική αλλαγή στο Facebook με σκοπό τον περιορισμό των fake news. Παράδειγμα: Η κυρία εδώ που έβαλε ένα μεγάλο SOS και πάνω έγραψε «Προσοχή: Αυτό το βανάκι κυκλοφορεί Περιστέρι… και επιτίθεται σε παιδιά με σκοπό να τα απαγάγουν για μεταφορά οργάνων… αν το δείτε μη πλησιάσετε ή αλλιώς καλέστε την αστυνομία» (1η εικόνα)

Η ανάρτηση έχει πάνω από 900 κοινοποιήσεις! Διασύρεται ένας επαγγελματίας που η μόνη αξιόποινη πράξη του είναι ότι… μεταφέρει ντόνατς. Θα θέλατε να είσαστε στη θέση του;

Με την αλλαγή της επισήμανσης για τα fake news η φωτογραφία που θα συνοδεύεται με ψευδή ισχυρισμό θα φαίνεται στους χρήστες όπως η 2η εικόνα. Αν κλικάρουν στο “Δείιτε γιατί” θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες (3η εικόνα)

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις παραποιημένες φωτογραφίες που στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν (όχι βέβαια στις σατιρικές).

Το FB αρχίζει και δείχνει με το “δάκτυλο” τους ανεύθυνους χρήστες. Και έπεται συνέχεια…».

Σημαντική αλλαγή στο Facebook με σκοπό τον περιορισμό των fake news.Παράδειγμα: Η κυρία εδώ που έβαλε ένα μεγάλο SOS…

Gepostet von Ελληνικά Hoaxes am Sonntag, 10. November 2019

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =