αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι άνθρωποι

Έξι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι άνθρωποι

Το μεγάλο ερώτημα: Πως φτάνει κάποιος στην αποτυχία;

Η αποτυχία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε κάποια στιγμή. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας μόλις κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποτυγχάνουν πραγματικά στις προσπάθειές τους.

Το αμερικανικό Alux.com έκανε την έρευνα και παραθέτει σε άρθρο του μερικούς βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποτυγχάνουν. Παρακάτω θα δεις 5+1 από αυτούς.

Όπως εξηγεί, μπορείτε να αποφύγετε πολλές από αυτές τις καταστάσεις απλά έχοντας μεγαλύτερη επίγνωση και εφαρμόζοντας τις σωστές στρατηγικές.

1. Λένε ότι «δεν μπορούν» χωρίς καν να προσπαθήσουν

Αυτό το είδος σκέψης είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, ένας τεράστιος βράχος στο δρόμο σας.

Σκεφτείτε το σαν να προσπαθείτε να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι, αλλά υπάρχει ένας βράχος που εμποδίζει το δρόμο σας. Αυτός ο βράχος είναι η αμφιβολία που έχεις για τον εαυτό σου. Κάνει τα πάντα να αισθάνονται… βαριά και αργά, σαν να περπατάτε με ένα μεγάλο βάρος να σας κρατάει πίσω.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Εχετε περισσότερες δυνατότητες από ό, τι πιστεύετε.

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και κάνεις αυτό το πρώτο βήμα, ακόμα κι αν είναι μικρό, αυτός ο βράχος αρχίζει να ραγίζει και να κινείται. Η επιτυχία έρχεται ακόμα πιο κοντά σας. Έτσι, το να απαλλαγείτε από την αμφιβολία για τον εαυτό σας είναι σαν να αφαιρείτε αυτόν τον μεγάλο βράχο από το μονοπάτι σας, διευκολύνοντας την επίτευξη των στόχων σας.

2. Αναβλητικότητα, αναβλητικότητα, αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι σαν να έχετε μια λίστα υποχρεώσεων, αλλά συνεχίζετε να λέτε «θα το κάνω αργότερα» και το αργότερα… δεν έρχεται ποτέ.

Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να σας κάνει να χάσετε ευκαιρίες που μπορεί να μην επιστρέψουν.

Τώρα, σκεφτείτε το ως εξής: Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές που πρέπει να κάνετε κάτι, όπως να προλάβετε ένα λεωφορείο ή να ολοκληρώσετε μια εργασία. Αν συνεχίσετε να λέτε, «Θα το κάνω αργότερα», μπορεί να χάσετε το λεωφορείο ή να μην ολοκληρώσετε την εργασία σας στην ώρα σας. Εκεί, η αναβλητικότητα μπορεί να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο. Επομένως, η ανάληψη δράσης είναι πολύ σημαντική.

Το να κάνετε πράγματα όταν πρέπει να γίνουν, θα σας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης που θα σας βοηθήσει να περάσετε τη μέρα πιο εύκολα.

3. Δεν μαθαίνουν νέα πράγματα

Ο κόσμος μας αλλάζει πάντα και κινείται γρήγορα, σαν ένα γρήγορο τρένο. Εάν δεν παρακολουθείτε τις αλλαγές, μπορεί να μείνετε πίσω. Αυτό συμβαίνει όταν δεν θέλετε να μάθετε νέα πράγματα και να προσαρμοστείτε σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας.

Το να κλείνετε τον εαυτό σας στην πρόοδο και την καινοτομία είναι ένας βασικός λόγος για την αποτυχία των ανθρώπων. Απλώς ρίξτε μια γρήγορη ματιά στα βιβλία ιστορίας και θα καταλάβετε γιατί.

Άλλωστε στην εποχή μας, είναι πιο εύκολο από ποτέ να πάρεις νέες γνώσεις, να μάθεις νέα skills και να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά στο πεδίο σου. Θυμήσου και το άρθρο: Από το MIT ως το Stanford: Δες εδώ 1.700 δωρεάν online μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια (Λίστα).

4. Θέλουν πάρα πολλά, πολύ γρήγορα

Σκεφτείτε το ως εξής: Χτίζετε κάτι μεγάλο, όπως ένα κάστρο φτιαγμένο από τούβλα. Αν βιαστείτε και δεν αφιερώσετε χρόνο, το κάστρο μπορεί να πέσει. Το να πετύχεις κάτι σημαντικό είναι σαν να χτίζεις ένα γερό κάστρο. Θέλει υπομονή και προσεκτική δουλειά.

Έτσι, όταν βιάζεστε ή θέλετε τα πράγματα να συμβούν γρήγορα, είναι σαν να προσπαθείτε να χτίσετε… τη Ρώμη σε μια μέρα.

Σημαντικά επιτεύγματα, όπως η οικοδόμηση μιας μεγάλης πόλης ή η επίτευξη των στόχων σας βήμα προς βήμα, απαιτούν επίσης χρόνο και προσπάθεια. Οπότε, να είστε υπομονετικοί και να θυμάστε ότι για να πετύχεις κάτι μεγάλο χρειάζεται δουλειά σε βάθος χρόνου.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, αλλά για κάποιο λόγο οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν αυτό το λάθος και να αποτυγχάνουν.

5. Δεν λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των άλλων

Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να λύσετε ένα παζλ, αλλά δεν ακούτε όταν κάποιος σας δίνει μια ιδέα.Είναι σαν να έχεις την απάντηση ακριβώς μπροστά σου αλλά να τη χάνεις επειδή δεν έδωσες σημασία.

Στη ζωή, έχουμε συχνά ανθρώπους που θέλουν να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν συμβουλές. Το να αγνοείς τα σχόλιά τους είναι σαν να αρνείσαι να ακούσεις αυτές τις ενδείξεις.

Όταν δεν ακούτε τι έχουν να πουν οι άλλοι, μπορεί να χάσετε πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να βελτιωθείτε.

Να θυμάστε ότι τα πολύτιμα σχόλια είναι σαν ένας χάρτης θησαυρού που μπορεί να σας οδηγήσει στην επιτυχία. Το να ακούτε και να μαθαίνετε από τους άλλους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο ταξίδι σας.

6. Τα παρατάνε γρήγορα

Αν τα παρατήσεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μπορεί να μην ανακαλύψεις ποτέ τι υπάρχει πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες.

Μπορεί να χάσετε μεγάλες ευκαιρίες.

Έτσι, παρόλο που ακούγεται απλό, το να μην τα παρατάτε είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι σαν να έχεις ένα μαγικό κλειδί που σε βοηθά να ανοίξεις αυτές τις πόρτες και να πετύχεις.

Όταν συνεχίζετε να προσπαθείτε, ακόμα και όταν είναι δύσκολη η κατάσταση, δίνετε στον εαυτό σας μια καλύτερη ευκαιρία να πετύχετε τους στόχους σας και να ανακαλύψετε τι υπάρχει από την άλλη πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώτησα το ChatGPT ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Και έδωσε 8 συγκεκριμένα παραδείγματα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + two =