αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά χόμπι που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο, σύμφωνα με την επιστήμη

Επτά χόμπι που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο, σύμφωνα με την επιστήμη

Τα χόμπι δεν είναι απλά για να… γεμίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Μπορούν να βοηθήσουν και το μυαλό μας. Υπάρχουν ορισμένα χόμπι τα οποία, σύμφωνα με την επιστήμη, μπορούν να μας κάνουν πιο έξυπνους.

Μία τέτοια λίστα με 7 συγκεκριμένα χόμπι παραθέτει το αμερικανικό newtraderu.com.

Από την πολύχρωμη τέχνη της εκμάθησης γλωσσών μέχρι τα στρατηγικά βάθη… του σκακιού, κάθε χόμπι παρουσιάζει ένα μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων που συμβάλλουν σημαντικά στην πνευματική μας ανάπτυξη. Αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι απλώς για ψυχαγωγία, αλλά πύλες για έναν πιο έξυπνο, διανοητικά ευκίνητο εαυτό.

Εκμάθηση νέας γλώσσας: Βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες και την ‘πλαστικότητα’ του εγκεφάλου, ενισχύοντας τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και πολλαπλών εργασιών.

Παίζοντας ένα μουσικό όργανο: Αυτό μπορεί να αυξήσει τις γνωστικές ικανότητες, να βελτιώσει τη μνήμη και να ενισχύσει το συντονισμό και τη συγκέντρωση.

Τακτική ανάγνωση: Η ανάγνωση ενισχύει τη συνδεσιμότητα του εγκεφάλου, ενισχύει το λεξιλόγιο και την κατανόηση και μπορεί να βελτιώσει την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Άσκηση: Η τακτική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία και καθυστερεί την ‘πτώση’ που σχετίζεται με την ηλικία.

Σκάκι: Το σκάκι απαιτεί στρατηγική σκέψη και επίλυση προβλημάτων. Μπορεί να ενισχύσει τη διανοητική οξύτητα και τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων.

Διαλογισμός: Συνδέεται με αυξημένη φαιά ουσία στον εγκέφαλο, βελτιωμένη συγκέντρωση και καλύτερη συναισθηματική ευεξία.

Επίλυση παζλ: Δραστηριότητες όπως τα σταυρόλεξα ή το Sudoku μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ευκρίνειας του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη λογική, την εστίαση και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Αυτά τα χόμπι κάνουν τον εγκέφαλο να αλληλεπιδρά διαφορετικά, προάγοντας τη συνολική γνωστική υγεία και νοημοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + six =