αρχικηVIRALΤου έκλεψαν την πιστωτική κάρτα και αγόρασαν ξυστό που κέρδισε 4,6 εκατ. ευρώ- Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση

Του έκλεψαν την πιστωτική κάρτα και αγόρασαν ξυστό που κέρδισε 4,6 εκατ. ευρώ- Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση

Ενας άνδρας του οποίου η κλεμμένη χρεωστική κάρτα χρησιμοποιήθηκε για να αγοράσουν οι κλέφτες ένα ξυστό που κέρδισε 4,6 εκατ. ευρώ, τώρα ρωτά αν πρέπει να πάρει ένα μερίδιο από τα χρήματα.

Όπως αναφέρει η TheSun η κλεμμένη πιστωτική κάρτα του Joshua Addyman χρησιμοποιήθηκε για ένα από τα ξυστό που κέρδισαν το μεγάλο τζακ ποτ του 2019 στη Βρετανία. Όμως ο 29χρονος δεν είχε ιδέα για αυτή τη νίκη στο τυχερό παιχνίδι, μέχρι την περασμένη εβδομάδα όταν και ήρθε σε επικοινωνία μαζί του η βρετανική εφημερίδα. Το ζευγάρι των ληστών που πήραν το τυχερό ξυστό είχαν 4.019.579/1 πιθανότητες για να κερδίσουν το τζακ ποτ και το κατάφεραν.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να χαρούν τα λεφτά καθώς η εταιρεία των τυχερών παιχνιδιών κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς δεν είχαν τραπεζικό λογαριασμό.

Υποστήριξαν μάλιστα, ότι αγόρασαν το ξυστό με την πιστωτική κάρτα ενός φίλου τους ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος. Τελικά, ομολόγησαν την ενοχή τους και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Joshua Addyman's card details were used to buy a scratchcard that won £4million in 2019

Ο Joshua Addyman σε δηλώσεις του είπε ότι η αστυνομία τον είχε καλέσει για την κλοπή της κάρτα τους, ωστόσο δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά με το ξυστό που είχε αγοραστεί από τους ληστές.

«Μου είχαν κλέψει την κάρτα στο παρελθόν, σκέφτηκα “γιατί είναι τόσο μεγάλη υπόθεση;” κανείς δεν μου το εξήγησε ποτέ», είπε στη Sun το θύμα της κλοπής και σκέφτεται αν θα μπορούσαν να του δώσουν κάποια χρήματα από το τυχερό ξυστό, χωρίς όμως να έχει μεγάλες ελπίδες.

Είπε ότι αν έπαιρνε χρήματα από τη νίκη, θα αγόραζε ένα σπίτι στο Λονδίνο και θα έπαιρνε την οικογένειά του γι διακοπές. Αλλά οι ειδικοί με τους οποίους μίλησε η Sun είπαν ότι ήταν απίθανο ο Joshua Addyman να δει κάτι από τα μετρητά.  «Παρείχαμε στο θύμα τις κατάλληλες ενημερώσεις και πληροφορίες που προστάτευαν την ακεραιότητα της έρευνας και βοηθήσαμε να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», εξηγούν.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας λοταρίας Allwyn είπε ότι ο Josh δεν είχε καμία αξίωση για τα χρήματα, δεδομένου ότι το εισιτήριο αγοράστηκε με κάτι που αποτελεί αντικείμενο κλοπής.

Είπαν: «Δεν υπήρξε λόγος να επικοινωνήσουμε μαζί του καθώς δεν είναι ο κάτοχος του λαχνού και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Το εν λόγω έπαθλο θα καταβληθεί στην National Lottery Good Causes μετά τη λήξη της νόμιμης περιόδου παραγραφής που αρχίζει από το τέλος της περιόδου διεκδίκησης του επάθλου για το σχετικό παιχνίδι Ξυστό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =