αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που παίρνουν γνώσεις σε όλη την ζωή τους, εφαρμόζουν αυτές τις 5 συνήθειες κάθε ημέρα

Οι άνθρωποι που παίρνουν γνώσεις σε όλη την ζωή τους, εφαρμόζουν αυτές τις 5 συνήθειες κάθε ημέρα

Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, μαθαίνουν πράγματα για όλη τους τη ζωή. Όσο ψηλά κι αν φτάσουν, όσο πλούσιοι κι αν γίνουν.

Αυτό το είδος προσωπικής ανάπτυξης είναι συχνά το αποτέλεσμα καθημερινών συνηθειών. Δεν πρόκειται για μεγάλες κινήσειςς, αλλά για απλές καθημερινές ενέργειες που δημιουργούν μια ζωή συνεχούς μάθησης.

Οι άνθρωποι που ασπάζονται τη δια βίου μάθηση, τείνουν να μοιράζονται ορισμένες συνήθειες.

Εδώ είναι 5 καθημερινές συνήθειες που υιοθετούν όσοι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής τους.

1) Καθημερινό διάβασμα

Μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός καλού βιβλίου ή άρθρου.

Στην ψηφιακή εποχή, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η ανάγνωση είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους μάθησης και ανάπτυξης. Αλλά όσοι συνεχίζουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέχρι τα 90 τους, συχνά αναφέρουν το διάβασμα ως μια από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Δεν είναι μόνο η κατανάλωση πληροφοριών. Έχει να κάνει με την δημιουργία του τρόπου σκέψης και την έκθεση σε νέες ιδέες.

Είτε πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που προκαλεί σκέψη, για μια βαθιά βουτιά σε ένα ιστορικό γεγονός ή για ένα άρθρο σχετικά με την τελευταία επιστημονική ανακάλυψη, η ανάγνωση κρατά το μυαλό ενεργό.

2) Αθληση

Η σωματική δραστηριότητα δεν είναι μόνο για το σώμα, είναι και για το μυαλό. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και να επιβραδύνει τη διαδικασία της πνευματικής γήρανσης.

Είτε είναι ένας γρήγορος περίπατος στο πάρκο, μια συνεδρία γιόγκα ή μερικοί γύροι στην πισίνα, η άθληση είναι μια κοινή συνήθεια μεταξύ εκείνων που συνεχίζουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται στη συνταξιοδότησή τους.

Δεν είναι μόνο η διατήρηση της σωματικής υγείας. Έχει να κάνει με το να διατηρείς το μυαλό φρέσκο και σε εγρήγορση. Η σωματική δραστηριότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προάγοντας την ανάπτυξη νέων νευρώνων και συνδέσεων.

3) Ασχολούνται με κοινωνικές δραστηριότητες

Η απομόνωση… είναι ο αθόρυβος δολοφόνος του μυαλού. Από την άλλη πλευρά, η ενασχόληση με κοινωνικές δραστηριότητες διατηρεί φρέσκες τις γνωστικές μας δεξιότητες. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται, συχνά διατηρούν μια ενεργή κοινωνική ζωή. Συμμετέχουν σε συλλόγους, συμμετέχουν σε κοινοτικές εκδηλώσεις ή απλώς περνούν ποιοτικό χρόνο με φίλους και οικογένεια.

Αυτές οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις τους εκθέτουν σε διαφορετικές οπτικές και νέες ιδέες, προάγοντας τη μάθηση και την ανάπτυξη. Επιπλέον, παρέχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες.

Να θυμάστε, το να είσαι κοινωνικός δεν σημαίνει πάντα να βγαίνεις έξω. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα τηλεφώνημα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο ή μια βραδιά παιχνιδιού στο σπίτι. Το κλειδί είναι να αλληλεπιδράσετε με τους άλλους και να κρατάτε το μυαλό ζωντανό.

4) Τρέφουν την περιέργειά τους

Η περιέργεια μπορεί να σκότωσε… τη γάτα, αλλά σίγουρα τροφοδοτεί τον δια βίου μαθητή.

Όσοι συνεχίζουν να μαθαίνουν, κάνουν ερωτήσεις, αναζητούν απαντήσεις και δεν σταματούν ποτέ να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους.

Η καλλιέργεια της περιέργειας είναι σαν να διατηρείς μια μικρή φλόγα ζωντανή στην καρδιά σου. Είναι αυτό που σας ωθεί να μάθετε περισσότερα. Κάθε ερώτηση είναι ένα βήμα για να μάθετε κάτι νέο.

5) Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα

Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να είναι εκφοβιστική, αλλά συχνά συμβαίνει κάτι μαγικό. Η δοκιμή νέων πραγμάτων ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για μάθηση και ανάπτυξη.

Είτε πρόκειται για ένα νέο χόμπι, για ταξίδι σε ένα άγνωστο μέρος ή για εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, η αποδοχή νέων εμπειριών είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των δια βίου μαθητών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 5 =