αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά μικρές συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, για να είσαι μπροστά από οποιοδήποτε άλλο σε 10 χρόνια

Επτά μικρές συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, για να είσαι μπροστά από οποιοδήποτε άλλο σε 10 χρόνια

Οι συνήθειες και οι πρακτικές που εφαρμόζουμε παίζουν τον ρόλο τους. Και μπορούν να μας εξελίσσουν κάθε ημέρα που περνάει (ή να μας σαμποτάρουν). Σε παλαιότερο άρθρο μας γράφαμε για την κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου, έτσι όπως μας την παρέθεσε η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

Τώρα θα δούμε κάτι άλλο. Το αμερικανικό thoughtcatalog.com περιγράφει μερικές μικρές συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα για να είσαι μπροστά από οποιοδήποτε άλλο σε 10 χρόνια. Εδώ είναι 7 από αυτές.

1# Να είστε φίλοι με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Μην απομονώνεστε στην κοσμοθεωρία σας κάνοντας παρέα μόνο αυτούς που είναι ουσιαστικά ίδιοι με εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: Η συμβουλή ενός κορυφαίου CEO στους νέους: Κάντε παρέα με ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες, δουλειές και προσωπικότητες.

2# Διάβασμα. Ξέρετε πόσο λίγοι άνθρωποι διαβάζουν κάτι άλλο εκτός από μερικές γραμμές ενός άρθρου εδώ κι εκεί; Λίγοι. Ξέρεις γιατί έχει σημασία; Γιατί ένα βιβλίο που θα διαβάσετε μέσα σε λίγες μέρες αυτή την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για κάτι, για τις επόμενες δεκαετίες.

3# Να αναρωτιέσαι και να έχεις αμφιβολίες. Οι άνθρωποι που δεν το κάνουν αυτό, μένουν στάσιμοι.

4# «Φορτώστε» στην πιστωτική σας κάρτα μόνο πράγματα που θα μπορείτε να θυμάστε σε 3 μήνες από τώρα. Αν κοιτάξετε πόσα χρήματα οφείλετε και δεν μπορείτε να θυμηθείτε σε τι τα ξοδέψατε, δεν ήταν τίποτα αξιόλογο.

5# Σκεφτείτε τη ζωή σας και αναρωτηθείτε ποιο είναι το πιο συναρπαστικό σας κίνητρο. Κατασκευάστε την αφήγησή σας σχετικά με αυτό προσεκτικά – ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογείτε τις προηγούμενες ενέργειές σας θα γίνει η φιλοσοφία σας για τις μελλοντικές.

6# Κάνε πράγματα που εμπεριέχουν ένα σκοπό. Ραντεβού που έχουν έναν σκοπό. Δουλειά που έχει έναν σκοπό. Μην αφήνετε τη ζωή σας να είναι μια σειρά από ανόητες, τυχαίες ενέργειες που απλώς φαινόταν ωραίες εκείνη τη στιγμή, αλλά τελικά δεν έχουν νόημα.

7# Ξεκίνα από την αρχή όσες φορές χρειαστεί. Δεν είναι ντροπή να μην το κάνεις σωστά. Αλλά είναι απογοητευτικό να μην κάνεις μια καλύτερη προσπάθεια όταν γνωρίζεις καλύτερα τα δεδομένα μέσα από τις εμπειρίες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seventeen =