αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 άνθρωποι από τους οποίους δεν πρέπει να παίρνεις συμβουλές

Οι 4 άνθρωποι από τους οποίους δεν πρέπει να παίρνεις συμβουλές

Μερικές φορές βρισκόμαστε πραγματικά σε μια κατάσταση όπου χρειαζόμαστε συμβουλές από άλλους, αλλά όχι πάντα. Πολλές φορές ζητάμε συμβουλές από πολλούς ανθρώπους επειδή φοβόμαστε πολύ να κάνουμε τα βήματα που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Έτσι, επιτρέπουμε στους άλλους να… πάρουν την απόφαση για εμάς. Ή, μερικές φορές απλά φοβόμαστε και θέλουμε κάποιον να μας βοηθήσει να κάνουμε την κατάσταση ή την απόφασή μας πιο εύκολη.

Ναι, υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε πραγματικά κάποιες συμβουλές για μια κατάσταση. Αλλά αυτές οι καταστάσεις δεν προκύπτουν σε καθημερινή βάση. Έτσι, αν βρεθείτε σε μια θέση όπου θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιες συμβουλές, εδώ είναι 4 άτομα στα οποία δεν πρέπει ποτέ να πάτε.

Το άτομο χωρίς εμπειρία

Μπορεί να είναι ο καλύτερος σου φίλος/η, αλλά αν δεν έχει εμπειρία σε αυτό που προσπαθείς να κάνεις, γιατί να του/της ζητήσεις συμβουλές; Όταν ζητάτε συμβουλές από άτομα χωρίς εμπειρία, το μόνο που λαμβάνετε είναι η γνώμη τους. Ίσως μπορέσετε να κάνετε μια μεγάλη συζήτηση για το πράγμα που σας ενδιαφέρει, αλλά η συζήτηση με αυτό το άτομο δεν σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας.

Τώρα, εδώ υπάρχει μια εξαίρεση στον κανόνα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε κάποιον με εμπειρία σε αυτόν ακριβώς τον τύπο επιχείρησης που θέλετε. Αλλά μπορείτε ακόμα να λάβετε πολύτιμες συμβουλές από κάποιον που έχει ξεκινήσει άλλο είδος επιχείρησης.

Έτσι, θυμηθείτε, προτού ζητήσετε συμβουλές, σκεφτείτε τι είδους εμπειρία έχει το άτομο με το οποίο μιλάτε. Εάν δεν έχει καμία εμπειρία, τότε επιλέξτε ένα πιο έμπειρο άτομο για να ζητήσετε συμβουλές.

Ο μόνιμα αρνητικός

Όλοι έχουμε αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή μας. Απλώς είναι αρνητικοί για τα περισσότερα πράγματα. Πρέπει να προστατεύσετε τα όνειρα και τους στόχους σας από αυτούς τους ανθρώπους. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι έχουν βιώσει μία αποτυχία στο παρελθόν και δεν την έχουν ξεπεράσει, ή μπορεί να είναι αρνητικοί για διαφορετικό λόγο. Αλλά δεν έχει σημασία ποια είναι η δικαιολογία τους.

Μην μοιράζεστε τα σχέδιά σας και μην ζητάτε συμβουλές από αρνητικούς ανθρώπους. Το μόνο που θα σας ”ταΐσουν” είναι αρνητικότητα. Θα λάβετε μια μακρά λίστα με λόγους για τους οποίους η ιδέα σας μπορεί να μην λειτουργήσει και όλα τα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά.

Ο φίλος που δεν θέλει να πληγώσει τα συναισθήματά σας

Οι φίλοι μπορούν να είναι υπέροχοι άνθρωποι στους οποίους μπορείτε να πάτε για συμβουλές, αλλά μόνο εάν είναι πρόθυμοι να είναι ειλικρινείς μαζί σας. Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που δεν φοβούνται να σας πουν την αλήθεια, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που θέλετε να ακούσετε. Και ξέρουν πώς να το κάνουν με ωραίο τρόπο.

Οι πιθανότητες είναι ότι ξέρετε πού πέφτουν οι φίλοι σας σε αυτό το φάσμα. Εάν ένας φίλος σας λέει μόνο αυτό που θέλετε να ακούσετε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλός φίλος, αλλά δεν είναι ο κατάλληλος φίλος για να ζητήσετε συμβουλές.

Ο «παντογνώστης»

Μάλλον έχετε κάποιον στη ζωή σας που σας έσκασε στο μυαλό όταν διαβάσατε αυτό. Αυτό είναι το άτομο που πιστεύει ότι ξέρει για τα πάντα- ακόμα κι αν γνωρίζει τίποτα. Μπορεί να έχουν διαβάσει ένα άρθρο ή να έχουν παρακολουθήσει κάτι στην τηλεόραση και να νιώθουν ότι είναι ικανοί να σας πουν πώς να χειριστείτε την κατάστασή σας.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς τι πραγματικά γνωρίζει αυτό το άτομο και τι όχι, επειδή πιστεύει πραγματικά ότι γνωρίζει τα πάντα για ό,τι κι αν μιλάει. Αυτό το άτομο συνήθως μπορεί να μιλήσει σε οποιονδήποτε για οτιδήποτε, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για κουβέντα, αλλά δεν είναι χρήσιμο όταν χρειάζεστε συμβουλές για κάτι που έχει σημασία στη ζωή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =