αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Είναι μία από τις κακές συνήθειες που μπορούν να σε σαμποτάρουν… χωρίς να το καταλάβεις. Το λεγόμενο overthinking. Τι είναι αυτό με απλά λόγια; Η αδιάκοπη ανάλυση των πάντων και κατ’ επέκταση η διαρκής ανησυχία για τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι πράξεις μας.

Είναι μία κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου, όπως εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. «Είναι τότε που βρίσκεις μία ιδέα, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωή σου, και αμέσως μετά ο ενθουσιασμός φεύγει και ξεκινάς να… σκέφτεσαι υπερβολικά τι μπορεί να πάει στραβά. Αντί δηλαδή να δυναμώνεις την ιδέα σου, αρχίζεις και την αποδυναμώνεις», λέει η ίδια στο It’s Possible.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. «Ένα βασικός λόγος που έχω εντοπίσει εγώ, είναι ότι αρχίζεις να φοβάσαι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στην ζωή σου. Διότι για το υποσυνείδητο σου είναι κάτι καινούργιο. Κάτι άγνωστο. Και ο,τι είναι άγνωστο μας φοβίζει. Άρα λοιπόν αρχίζουμε και σκεφτόμαστε υπερβολικά όλους τους λόγους για να μην κάνουμε κάτι, γιατί φοβόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε» υπογραμμίζει η Μ. Μισύρη.

Και πως κόβεται το overthinking; Για μερικούς ανθρώπους όντως είναι δύσκολο. Θα πρέπει καταρχάς να εντοπίσεις τι ακριβώς φοβάσαι. Είναι όλα αυτά που σε βάζουν σε ένα mode υπερβολικής ανάλυσης. Γιατί ακριβώς δεν θέλεις να συμβούν.

Η δράση είναι απαραίτητη για να ξεπεράσεις το overthinking. «Πρέπει να βγάλεις προς τα έξω την ιδέα σου. Να κάνεις το πρώτο βήμα. Γιατί διαφορετικά θα αφήνεις πάντα στην άκρη την ιδέα σου. Και αυτό που θα σου μένει ως αίσθηση είναι ότι ποτέ δεν είσαι έτοιμος», λέει η Μ. Μισύρη.

Αντί να περιμένεις και να σκέφτεσαι κάτι ξανά και ξανά, το «κλειδί» είναι να βγάλεις εκεί έξω την ιδέα σου και να δεις στην πράξη τι ακριβώς λειτουργεί και τι χρειάζεται διόρθωση. Αυτό θα γίνει ενώ έχεις ξεκινήσει την προσπάθεια σου- όχι πριν. «Δεν θα αισθανθείς ποτέ 100% έτοιμος. Πρέπει να ξεκινήσεις πριν να είσαι έτοιμος. Ακόμα κι αν έρθει μια απόρριψη, μία αποτυχία ή ένα εμπόδιο, όλα αυτά είναι χρήσιμα μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω», σημειώνει η Μ. Μισύρη.

«Αν πέσεις στην παγίδα του overthinking πριν ξεκινήσεις κάτι, αυτό που θα καταφέρεις θα είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν έχεις στα χέρια σου μια καλή ιδέα» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =