αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα σοφές φράσεις από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη

Εννέα σοφές φράσεις από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη

Πριν λίγο καιρό το Forbes δημοσίευσε την λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη για το 2023. Στην κορυφή ο Bernard Arnault.

Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH. Ο Arnault διευθύνει τον πολυτελή όμιλο εδώ και δεκαετίες. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 211 δισεκατομμύρια δολάρια. Η LVMH περιλαμβάνει τις μάρκες μόδας Louis Vuitton και Christian Dior, την παραγωγό σαμπάνιας Moët & Chandon και την εταιρεία ρολογιών TAG Heuer.

Σήμερα είναι 74 ετών. Μέσα στην διάρκεια της διαδρομής του, έχει πει αρκετές φράσεις που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα μαθήματα για τους υπόλοιπους από εμάς. Το It’s Possible συνέλλεξε 9 τέτοιες φράσεις του διάσημου επιχειρηματία.

1. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσω τα brands μου, ποτέ τον εαυτό μου».

2. «Η δουλειά μου είναι να βοηθήσω τους καινοτόμους και τους σχεδιαστές να κατανοήσουν ότι η επιτυχία της δημιουργικότητάς τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των προϊόντων τους. Δημιουργικότητα – ναι, αλλά εκτελείται με τρόπο που αρέσει και μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι»

3. «Ο στόχος μιας start-up δεν είναι να παραμείνει start-up. Ο στόχος μιας start-up είναι να αναπτυχθεί και να γίνει, ει δυνατόν, μια μεγάλη εταιρεία».

4. «Ευτυχία για μένα είναι πραγματικά να οδηγώ την ομάδα και, αν είναι δυνατόν, να την οδηγώ στην κορυφή».

5. «Τα χρήματα είναι απλώς ένα επακόλουθο. Πάντα λέω στην ομάδα μου, μην ανησυχείς πολύ για την κερδοφορία. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα έρθει η κερδοφορία».

6. «Στις επιχειρήσεις, νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κινείσαι μακροπρόθεσμα και να μην είσαι πολύ ανυπόμονος, κάτι που είμαι από τη φύση μου και πρέπει να ελέγχω τον εαυτό μου».

7. «Συχνά λέω στην ομάδα μου ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ακόμα start-up. Μην πηγαίνετε πολύ στα γραφεία. Μείνετε στο πεδίο με τον πελάτη ή με τους σχεδιαστές καθώς εργάζονται. Επισκέπτομαι καταστήματα κάθε εβδομάδα. Πάντα αναζητώ τους υπεύθυνους του καταστήματος. Θέλω να τους δω στο πεδίο, όχι στα γραφεία τους να κάνουν χαρτιά».

8. «Προσιτή πολυτέλεια — αυτές είναι δύο λέξεις που δεν πάνε μαζί»

9. «Όταν ανέλαβα τη Louis Vuitton, όλοι είπαν: «Είναι ήδη τόσο μεγάλη – τι άλλο μπορείς να κάνεις;» Και από τότε, έχουμε δεκαπλασιάσει αυτή την επιτυχία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =