αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συμβουλές για να γίνεις πλούσιος, όπως τις έχει παραθέσει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Οι 4 συμβουλές για να γίνεις πλούσιος, όπως τις έχει παραθέσει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Πριν λίγο καιρό το Forbes δημοσίευσε την λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη για το 2023. Στην κορυφή ο Bernard Arnault.

Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH. Ο Arnault διευθύνει τον πολυτελή όμιλο εδώ και δεκαετίες. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 211 δισεκατομμύρια δολάρια. Η LVMH περιλαμβάνει τις μάρκες μόδας Louis Vuitton και Christian Dior, την παραγωγό σαμπάνιας Moët & Chandon και την εταιρεία ρολογιών TAG Heuer.

Σήμερα είναι 74 ετών. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του έχει παραθέσει αρκετές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία και να βγάλεις πολλά χρήματα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές του που ίσως σε βοηθήσουν να βαδίσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τις παραθέτει το GQ.

Μην κοιτάς… μόνο τα χρήματα

«Τα χρήματα είναι απλώς ένα επακόλουθο. Πάντα λέω στην ομάδα μου, μην ανησυχείτε πολύ για την κερδοφορία. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα έρθει η κερδοφορία», έχει πει ο ίδιος. Παρόμοια άποψη έχουν και άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Warren Buffett, που έχουν μοιραστεί παρόμοιες σκέψεις και ενθάρρυναν τους ανθρώπους να επικεντρωθούν όχι τόσο στα χρήματα, αλλά στις δυνατότητες ζωής που μπορούν να ανοίξουν οι στρατηγικές που εφαρμόζουν, για τον εαυτό τους και τους άλλους. Ο Bernard Arnault δεν έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο… μέσα σε μια νύχτα. Το στοίχημα του χρειάστηκε χρόνο για να αποδώσει, και δεν υπήρχε εστίαση στα κέρδη από την αρχή.

Μη σκέφτεσαι τον εαυτό σου

«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προωθήσω τα brands μου, ποτέ εμένα». Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο ο Arnault διαφέρει από άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Elon Musk. O Γάλλος επιχειρηματίας δεν ήταν ποτέ το πρόσωπο της εταιρείας του. Εστιάζει στα προϊόντα, και καταφέρνει αυτά να μένουν στο μυαλό μας περισσότερο. Είναι ένας άνθρωπος με πιο διακριτικό όραμα. Από την άλλη πλευρά, λόγω της επιχειρηματικής του στρατηγικής, ο Arnault γνωρίζει ότι στο επίκεντρο πρέπει να είναι οι σχεδιαστές και οι υπεύθυνοι για τα προϊόντα που έχει αναλάβει: «Αυτό που με διασκεδάζει είναι να προσπαθώ να μετατρέψω τη δημιουργικότητα σε επιχειρηματική πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να παραμένεις σε επικοινωνία με πρωτοπόρους και σχεδιαστές, αλλά επίσης να κάνεις τις ιδέες τους πιο συγκεκριμένες και βιώσιμες», έχει πει.

Έχε εμπιστοσύνη στο όραμά σου

«Θυμάμαι τους ανθρώπους να μου λένε ότι δεν είχε νόημα να βάλουμε τόσες πολλές μάρκες μαζί. Και τελικά πέτυχε. Ήταν μια αναγνωρισμένη επιτυχία και τα τελευταία 10 χρόνια κάθε ανταγωνιστής προσπαθεί να ακολουθήσει. Θεωρώ ότι δεν είναι επιτυχημένοι, αλλά προσπαθούν». Ο Arnault άρχισε να αγοράζει brands από τη δεκαετία του ’80, αλλά μόλις την τελευταία δεκαετία έγινε ένας από τους μεγαλύτερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο.

Όπως και άλλοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αρνήθηκε να ακούσει την κριτική και ακολούθησε το δικό του όραμα- στο τέλος αποδείχτηκε μια εξαιρετική στρατηγική. Στις επιχειρήσεις, θα συναντάμε πάντα αυτές τις διαφορετικές φωνές, και παρόλο που σίγουρα θα υπάρχουν καλές συμβουλές, αν πιστεύετε ότι μια ιδέα θα θριαμβεύσει, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε μέχρι το τέλος.

Δες τις λεπτομέρειες

Πρέπει πραγματικά να κοιτάς σε κάθε γωνία και σε κάθε μέρος της εταιρίας σου για να δεις αν λειτουργεί σωστά ή αν υπάρχει πεδίο βελτίωσης. Αυτό συχνά το ξεχνάνε οι μεγάλες εταιρίες.

Σε σχέση με αυτό έχει πει: «Συχνά λέω στην ομάδα μου ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ακόμα start-up. Μην πηγαίνετε πολύ στα γραφεία. Μείνετε στο πεδίο με τον πελάτη ή με τους σχεδιαστές καθώς εργάζονται. Επισκέπτομαι καταστήματα κάθε εβδομάδα. Πάντα αναζητώ τους υπεύθυνους του καταστήματος. Θέλω να τους δω στο πεδίο, όχι στα γραφεία τους να κάνουν χαρτιά».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =