αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Δεν έχει Twitter και δεν του αρέσουν οι δημόσιες εμφανίσεις

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Δεν έχει Twitter και δεν του αρέσουν οι δημόσιες εμφανίσεις

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεν θα τον δεις να κάνει tweets- δεν έχει καν Twitter. O Γάλλος μεγιστάνας πίσω από τον πανίσχυρο όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, ξεπέρασε τον ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index την Τρίτη και κατέκτησε έτσι την κορυφή.

Ο 73χρονος ήταν εδώ και καιρό στο «κλαμπ» των πολυδισεκατομμυριούχων, αλλά, σε αντίθεση με τον Μασκ και άλλους εκκεντρικούς επιχειρηματίες, πραγματοποιεί σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και δεν είναι προσωπικά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο όμιλος LVMH είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης για φιλόδοξους σχεδιαστές που επιδιώκουν να κάνουν όνομα, σχολιάζει το Bloomberg: ο Marc Jacobs και ο αείμνηστος Virgil Abloh στη Louis Vuitton, ο Raf Simons στον Christian Dior, η Phoebe Philo στη Celine. Όλα έβαλαντη σφραγίδα τους σε καινοτομίες που κράτησαν τον οίκο «φρέσκο» για τους καταναλωτές.

Ενώ η πτώση των αγορών έχει πλήξει και τον Αρνό φέτος –η περιουσία του μειώθηκε περίπου 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022– τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για εκείνον από τους δισεκατομμυριούχους του κλάδου τεχνολογίας που κυριαρχούν στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική για προϊόντα υψηλής ποιότητας καθώς η κρίση του Covid-19 έχει υποχωρήσει.

Η LVMH με έδρα το Παρίσι πραγματοποίησε πωλήσεις 64 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, σε μια απότομη ανάκαμψη από τα βάθη της πανδημίας το 2020. Ο Αρνό και η οικογένειά του κατέχουν περίπου το 48% των μετοχών της εταιρείας, με το 64% των δικαιωμάτων ψήφου.

Γεννημένος στο Roubaix στη βόρεια Γαλλία το 1949, ο Αρνό αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο. Συνέχισε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Ferret Savinel, η οποία είχε επικεντρωθεί στις βιομηχανικές κατασκευές, πριν μετακομίσει το 1981 στις ΗΠΑ, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην ανάπτυξη ακινήτων.

Επέστρεψε στη Γαλλία για να «εισβάλει» στα είδη πολυτελείας το 1984, όταν ανέλαβε την Boussac Saint-Freres, τον χρεοκοπημένο όμιλο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που είχε ένα διαμάντι: τον οίκο Christian Dior.

Απέκλεισε τις περισσότερες από τις άλλες επιχειρήσεις της εταιρείας και χρησιμοποίησε τα απροσδόκητα κέρδη για να αγοράσει ένα μερίδιο ελέγχου της LVMH, της οποίας οι δύο κύριες εταιρείες, η Louis Vuitton και η Moet Hennessy, είχαν συγχωνευθεί το 1987.

Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, μετέτρεψε την LVMH σε ένα μεγαθήριο πολυτελείας που πουλούσε σαμπάνια, κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, μόδα, δερμάτινα είδη, ρολόγια, κοσμήματα, διαμονές σε ξενοδοχεία, αρώματα και καλλυντικά μέσα από περισσότερα από 5.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 6 =