αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις online δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι με τις πιτζάμες σου. Και να εργάζεσαι όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο

Τέσσερις online δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι με τις πιτζάμες σου. Και να εργάζεσαι όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ένα δικό τους project. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού τους. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν μάλιστα μια παράλληλη δραστηριότητα. Έτσι ώστε να διατηρήσουν την πρωινή δουλειά τους- έστω για κάποιο διάστημα. Και να μειώσουν το ρίσκο.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια παράλληλη δραστηριότητα, μαζί με το να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε αυτή, θα πρέπει να καθορίσετε πότε μέσα στην ημέρα μπορείτε να το στριμώξετε. Και ενώ κάποιες επιλογές, όπως η παράδοση φαγητού, μπορεί να συνδέονται με συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, υπάρχουν και αυτές που μπορείτε να κάνετε όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο.

Με τέτοιου είδους projects, «έχετε μια προθεσμία για το πότε πρέπει να το παραδώσετε», λέει η Kathy Kristof, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συντάκτρια του Sidehusl.com. «Αλλά είτε το κάνετε στις 2 τα ξημερώματα με τις πιτζάμες σας είτε το κάνετε κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες, απλά δεν έχει καμία διαφορά», τονίζει.

Το CNBC παραθέτει τέσσερις παράλληλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή… της νύχτας.

Marketing

Το μάρκετινγκ είναι κάτι που μπορεί να γίνει «24/7», λέει η Kristof, αρκεί να συμφωνήσετε με τον πελάτη σας για ένα πλαίσιο συνεργασίας και ένα deadline.

Social media marketing, email marketing, lead generation και ούτω καθεξής, είναι μερικά από τα κομμάτια που μπορείτε να ασχοληθείτε. Οπότε ενημερωθείτε για τον τύπο μάρκετινγκ που θέλετε να προσφέρετε και σκεφτείτε να δημιουργήσετε προφίλ για τον εαυτό σας σε ιστότοπους όπως το Fiverr και το Upwork. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε δουλειές μάρκετινγκ σε ιστότοπους όπως οι Freelancer.com, MarketerHire, LinkedIn και Monster.

Μεταφράσεις

Εάν μιλάτε άπταιστα μια άλλη γλώσσα, σκεφτείτε να ξεκινήσετε να βγάζετε χρήματα μεταφράζοντας μαθήματα, άρθρα, βίντεο — ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένας πελάτης.

Η Kristof προτείνει τη χρήση ενός ιστότοπου όπως το Smartcat. «Σας επιτρέπει ουσιαστικά να διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας εντελώς μόνοι σας», λέει. «Απλώς σε βοηθούν να βρεις πελάτες». Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης λογισμικό που κάνει τη μετάφραση για εσάς. Μετά φυσικά πρέπει να κάνεις τον σχετικό έλεγχο για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι σωστά και κατανοητά.

Μπορείτε επίσης να βρείτε δουλειές σε ιστότοπους αναζήτησης εργασίας όπως το Indeed ή να δημιουργήσετε ένα προφίλ σε ιστότοπους όπως το ServiceScape.

Illustration

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν illustrators και animators για project όπως: σχεδιασμό ιστοσελίδων, υλικό μάρκετινγκ και βιβλία. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν λογισμικό γραφιστικής ή φυσικό καμβά και ζωγραφιές. Και «υπάρχει μια εκπληκτικά μεγάλη αγορά», λέει η Kristof.

Όσον αφορά το πού θα βρείτε ευκαιρίες, «το Fiverr είναι ίσως το καλύτερο για illustration και animation», λέει η Kristof. «Εσείς ορίζετε τις δικές σας τιμές» συμπληρώνει. Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε ένα προφίλ στο Upwork ή να προσπαθήσετε να αναζητήσετε ανοιχτά projects σε ιστότοπους όπως το Behance.

Online δημιουργός περιεχομένου

Εάν είστε έτοιμοι να παίξετε δυνατά και είστε πρόθυμοι να περιμένετε για να αρχίσετε να βγάζετε πραγματικά χρήματα, «το να περάσετε μερικές ώρες τη νύχτα για να ηχογραφήσετε ένα podcast ή να δημιουργήσετε ένα νέο άρθρο για ένα blog, μπορεί να είναι η αρχή μιας σημαντικής παράλληλης δραστηριότητας», λέει ο Nick Loper, ιδρυτής του Side Hustle Nation.

«Ξεκινά με τη δημιουργία μιας μακράς λίστας πιθανών ιδεών ή ερωτήσεων για θέματα που θα μπορούσατε να απαντήσετε», λέει.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ξεκινήσεις το δικό σου blog από το δωμάτιο σου και να βγάλεις χρήματα μέσα στο 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eight =