αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕισόδημα από το σπίτι: 9 business ιδέες για να ξεκινήσεις επενδύοντας κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Εισόδημα από το σπίτι: 9 business ιδέες για να ξεκινήσεις επενδύοντας κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Στην digital εποχή που ζούμε, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου project. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί ένα laptop και μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Και τι λεφτά χρειάζεται; Είναι η ερώτηση που τριγυρνά στο μυαλό πολλών. Ενώ τα χρήματα αναμφίβολα μπορούν να κάνουν την διαδρομή σου πιο εύκολη, δεν χρειάζεται να έχεις… εκατομμύρια ευρώ στην άκρη για να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε 9 business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 500 ευρώ. Πρόκειται για ιδέες που ήδη έχουν βάλει σε εφαρμογή πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Και έχουν χτίσει ένα δικό τους εισόδημα.

1# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πριν λίγο καιρό κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ

2# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr. Και εδώ μπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

3# Ξεκίνα το δικό σου blog/site. Δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Τώρα έχει φτάσει να διαβάζεται από περίπου 1,7 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ. Σήμερα είναι μία full-time δουλειά με πολύ καλά έσοδα. Αν έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου το site/blog που θες και έτσι να γλυτώσεις το κόστος κατασκευής. Μόλις χτίσεις το κοινό σου, μπορείς να έχεις έσοδα. Πως; Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέσει 5 βασικούς τρόπους.

4# Πούλα φωτογραφίες online. Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

5# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο. Επίσης μπορείς να κάνεις τις online πωλήσεις σου και σε άλλες πλατφόρμες. Δες επίσης: Πέντε online πλατφόρμες για να πουλήσεις ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου και δεν τα χρειάζεσαι.

6# Podcast. Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast. Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας. Ένα μικρόφωνο και ένα σχετικό πρόγραμμα αρκεί, για να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου.

7# Κάνε μεταφράσεις. Αν θέλεις να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα, και να δουλεύεις από οποιαδήποτε τοποθεσία προτιμάς, τότε μπορείς να κάνεις μεταφράσεις. Εχουμε φτιάξει μια λίστα με websites μέσα από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα κάνοντας μεταφράσεις. Α, και μπορείς να δουλεύεις σε ευέλικτα ωράρια. Με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου.

Σε αρκετά από αυτά τα sites μπορείς να κλείσεις freelancing συνεργασίες, ενώ σε κάποια άλλα μπορείς να βρεις πιο μόνιμες συνεργασίες. Τσέκαρε όλα τα sites και δες τις επιλογές που έχεις.

8# Γράψε ένα ebook. Να διευκρινίσουμε: Η συγγραφή ενός e-book πιθανότατα δεν θα σας κάνει πλούσιους. Εκτός εάν έχετε ένα τεράστιο κοινό που σας ακολουθεί ή είστε ήδη γνωστός με κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σας βοηθήσει να χτίσετε την φήμη σας ή να κερδίσετε χρήματα από το ίδιο βιβλίο, εάν έχει την σωστή τιμή.

Για να το δημιουργήσεις, μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

9# Affiliate Marketing. Eνα μοντέλο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Και έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, με τα social κανάλια που υπάρχουν πλέον. Έχεις, για παράδειγμα, ένα Instagram Account με πολλούς followers; Μπορείς να κλείσεις συνεργασίες με brands που ενδιαφέρονται για αυτό το κοινό, και ανάλογα με τις πωλήσεις που θα κάνεις μέσα από το προφίλ σου, να παίρνεις την σχετική προμήθεια. Όσο περισσότερα αποτελέσματα φέρνεις, τόσο περισσότερα θα είναι και τα χρήματα που θα εισπράττεις. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσα από ένα κανάλι στο YouTube ή μέσα από ένα blog. Να σημειώσουμε βέβαια ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα που θα σου φέρει αυτό το μοντέλο είναι λίγα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + one =