αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔωρεάν εφαρμογή αναγνώρισης φυτών. Απλά τράβα μία φωτογραφία με το κινητό σου

Δωρεάν εφαρμογή αναγνώρισης φυτών. Απλά τράβα μία φωτογραφία με το κινητό σου

Αν θες να μαθαίνεις… ποιο είναι το κάθε φυτό που βλέπεις μπροστά σου, υπάρχει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει. Η PlantNet είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε φυτά, απλά φωτογραφίζοντάς το με το smartphone σας. Πολύ χρήσιμο όταν δεν έχετε… έναν ειδικό συνέχεια δίπλα σας. Η PlantNet είναι επίσης ένα σπουδαίο επιστημονικό project που χτίζεται με τη βοήθεια των πολιτών: Ολα τα φυτά που φωτογραφίζετε συλλέγονται και αναλύονται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να κατανοήσουν καλύτερα την εξέλιξη της φυτικής βιοποικιλότητας και να τη αναλύσουν καλύτερα.

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

Η PlantNet σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε και να κατανοείτε καλύτερα όλα τα είδη φυτών που ζουν στη φύση: Ανθοφόρα φυτά, δέντρα, χόρτα, κωνοφόρα, φτέρες, αμπέλια, κάκτους και άλλα. Η Pl@ntNet μπορεί επίσης να αναγνωρίσει μεγάλο αριθμό καλλιεργούμενων φυτών (π.χ. σε πάρκα και κήπους), αλλά αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός της σκοπός.

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

Επί του παρόντος, η PlantNet καθιστά δυνατή την αναγνώριση περίπου 20.000 ειδών.

«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από τα 360.000 είδη που υπάρχουν στη γη, αλλά το Pl@ntNet γίνεται όλο και πιο δυνατό κάθε μέρα χάρη στις συνεισφορές των πιο έμπειρων χρηστών ανάμεσά σας», λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής.

Η εφαρμογή έχει πάνω από 10 εκατ. λήψεις στο Google Store και μπορείς να την βρεις δωρεάν εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 6 =