αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕίσαι ιδιοκτήτης μίας θέσης πάρκινγκ; Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να την ενοικιάσεις για τις ώρες που θα λείπεις

Είσαι ιδιοκτήτης μίας θέσης πάρκινγκ; Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να την ενοικιάσεις για τις ώρες που θα λείπεις

Τρεις φοιτητές που γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο, το πρόβλημα του πάρκινγκ, και μία επιχειρηματική ιδέα που θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Κάπως είναι η ιστορία πίσω από το Parkit. Μία εφαρμογή την οποία δημιούργησαν οι Στέφανος Χατζής, Ευστράτιος Μαρκαντωνάκης και Δημήτρης Μπουλασίκης. Είναι ένα «Airbnb των πάρκινγκ» όπως εξηγούν οι ίδιοι. Μία εφαρμογή μέσα από την οποία έναν ιδιοκτήτης μίας θέσης στάθμευσης μπορεί να την ενοικιάσει για τις ώρες που θα λείπει, βγάζοντας χρήματα. Από την άλλη μεριά, όσοι οδηγοί αναζητούν μια διαθέσιμη θέση για να παρκάρουν το όχημα τους, μπορούν να την βρουν με μερικά κλικ.

Ο συνιδρυτής Δημήτρης Μπουλασίκης μιλά τώρα στο It’s Possible για το πως ξεκίνησε η προσπάθεια τους, σε τι φάση είναι αυτή τη στιγμή το project τους και πως μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει.

Πως γνωριστήκατε οι ιδρυτές μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Όλα ξεκίνησαν με μια τυχαία συνάντηση στο γυμναστήριο, όπου τρεις φοιτητές αντίκρισαν ο ένας στον άλλον ένα κοινό όραμα και πάθος για την επιχειρηματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή, η ιδέα για το Parkit άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Είναι ενδιαφέρον που από μια τυχαία γνωριμία, οι τρεις από εμάς αναγνώρισαν τον κοινό τρόπο σκέψης και την κοινή όρεξη για δημιουργία κάτι μεγάλου. Αυτή η συνάντηση δημιούργησε τον βασικό δεσμό που μας ενέπνευσε να αναζητήσουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Έπειτα από απόφαση μας να συναντηθούμε σε ένα σπίτι για να συζητήσουμε πιθανές επιχειρηματικές ιδέες υπογραμμίζει την αφοσίωση και τη δέσμευσή μας από την πρώτη στιγμή. Ήταν εκεί που αναδείχθηκε η ιδέα του Parkit, που είναι ουσιαστικά το “Airbnb των parking”. Ο διαμοιρασμός θέσεων στάθμευσης, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα πρόβλημα που πολλοί αντιμετωπίζουν σε ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η ιδέα μας επιλύει αυτό το πρόβλημα με μια καινοτόμα προσέγγιση.

Είναι ενδιαφέρον πώς ο καθένας από εμάς συνέβαλε με τις δικές του δεξιότητες και εξειδικευμένες γνώσεις στην ανάπτυξη του Parkit. Ο προγραμματισμός και η τεχνολογία από τη μία πλευρά, και το marketing από την άλλη, συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση. Αυτή η συνεργασία και η αλληλοσυμπλήρωση των διαφόρων δεξιοτήτων μας ήταν κρίσιμη για την επιτυχία και την πορεία του έργου μας μέχρι σήμερα.

Με απλά λόγια, πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα σας και σε ποιες γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποιείστε;

Πλέον, από τις αρχές Οκτωβρίου έχουμε πραγματοποιήσει ένα πρώτο Launch σε Google Playstore και AppStore όπου ο καθένας που έχει στην κατοχή του smartphone έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει την εφαρμογή του Parkit Greece και να τη χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, η έκδοση της εφαρμογής αυτή τη στιγμή αναφέρεται στον κόσμο που επιθυμεί να ενοικιάσει για ορισμένο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα τη θέση στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του, όσο εκείνος δεν τη χρησιμοποιεί, μέσω πολύ απλών για όλους βημάτων δημιουργώντας έναν λογαριασμό χρήστη στην εφαρμογή μας.

Μάλιστα, ο φρέσκος και νέος σχεδιασμός της εφαρμογής μας επιτρέπει σε όλα τα άτομα που έχουν έστω και ελάχιστη εξοικείωση με το κινητό τους τηλέφωνο, να μπορέσουν να ανεβάσουν το parking που τους ανήκει στην εφαρμογή και έτσι να καταφέρουν να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα.

Tο Parkit Greece αναφέρεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας οι οποίες αντιμετωπίζουν κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στη πόλη. Αυτό σημαίνει ότι απευθύνεται και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή κάθε χρήστης μπορεί να επινοικιάσει τo parking που του ανήκει και να κάνει κράτηση μια θέση parking στην περιοχή που τον εξυπηρετεί.

Σε αυτή τη φάση διαμένετε στην Κρήτη. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να «τρέξει» κάποιος μία τεχνολογική εταιρία από εκεί; Τι θετικά και τι αρνητικά έχετε δει στην πράξη;

Η εμπειρία μας από την Κρήτη κατά τη λειτουργία της τεχνολογικής εταιρίας μας έχει είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πράγματι, διαμένουμε στα Χανιά και σπουδάζουμε εκεί, και μέχρι στιγμής δεν έχει αποτελέσει πρόβλημα για εμάς.

Το ταξίδι της επιχείρησής μας έχει επιβεβαιώσει ότι, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τοποθεσίας, το σημαντικότερο είναι η δέσμευση και η αφοσίωση στο έργο μας. Είναι αλήθεια ότι σε μεγάλες αστικές περιοχές όπως η Αθήνα μπορεί να υπάρχουν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες και γνωριμίες, αλλά το πάθος και η αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο είναι το πιο σημαντικό.

Παρά τη γεωγραφική απόσταση, η συνεχής επικοινωνία και ο συνεργατικός χαρακτήρας του Parkit Greece έχουν επιτρέψει να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας με επιτυχία. Η τεχνολογία επιτρέπει την ευέλικτη λειτουργία από οπουδήποτε, και από την εμπειρία μας αποδεικνύεται ότι μπορείς να πετύχεις ακόμα και αν βρίσκεσαι σε περιοχές με μικρότερη συγκέντρωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στο παρελθόν έχουμε δει και άλλα αντίστοιχα Ελληνικά projects, η αλήθεια είναι όμως ότι από ένα σημείο και μετά δεν προχώρησαν. Τι διαφορετικό υπάρχει τώρα για να «ανθήσει» μια τέτοια επιχειρηματική προσπάθεια;

Η αλήθεια είναι, ότι κανένα project στην Ελλάδα δεν έκανε αυτό που προσπαθεί να κάνει το Parkit. Αλλά σε αυτό που θέλω να εστιάσω είναι τι διαφορετικό και μοναδικό προσπαθεί να κάνει το Parkit. Είμαστε μια ομάδα νέων ατόμων, με πολύ όρεξη και έναν μεγάλο στόχο, για τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά για αυτόν.

Το Parkit Greece διακρίνεται για τον μοναδικό αλγόριθμο που έχουμε αναπτύξει για την εφαρμογή μας, ο οποίος αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία και τη διαφοροποίησή μας. Η καινοτόμα αυτή προσέγγιση μας επιτρέπει να παρέχουμε γρήγορες και ασφαλείς λύσεις στο πρόβλημα της εύρεσης θέσης στάθμευσης αποκλείστηκα μέσω software, χωρίς τη χρήση αισθητήρων ή καμερών.

Ο αλγόριθμός αυτός αναλύει τα δεδομένα από τους χρήστες μας και τους ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα κενές θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν χρόνο και καύσιμα.

Επιπλέον, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευέλικτης και δυναμικής πλατφόρμας που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη. Αυτή η εξέλιξη είναι κρίσιμη για την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε, καθώς αυξάνει την ευκολία χρήσης και βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών.

Η τεχνολογική καινοτομία που παρέχει το Parkit Greece σε συνδυασμό με την ομάδα που έχει σχηματιστεί, αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς στον τομέα μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που ετοιμάζετε σχετικά με την πλατφόρμα σας;

Τα επόμενα βήματα μας σχετικά με την πλατφόρμα Parkit Greece είναι αρκετά φιλόδοξα. Έχοντας ξεκινήσει το πρώτο launch της εφαρμογής μας και αντιληφθεί τη θετική ανταπόκριση του κοινού, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε την πλατφόρμα μας.

Ο κύριος στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση ολοκληρωτικά της διαδικασίας εύρεσης θέσης στάθμευσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για τους οδηγούς. Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες μας τη δυνατότητα να βρίσκουν, να κλείνουν και να πληρώνουν για θέσεις στάθμευσης με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε πάνω σε διάφορες ιδέες που θα ενισχύσουν την εφαρμογή μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των οδηγών, ακόμα και αυτών με περιορισμένη τεχνολογική εξοικείωση. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε την διαδικασία της εύρεσης θέσης στάθμευσης απλή και ευέλικτη για όλους.

Επιπλέον, σχεδιάζουμε να συνδέσουμε την πλατφόρμα μας με τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ανταποδοτικό σύστημα που βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

Συνοψίζοντας, τα επόμενα βήματα μας στο Parkit Greece είναι να συνεχίσουμε την εξέλιξη και τη βελτίωση της πλατφόρμας, προσφέροντας περισσότερες όλο και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των θέσεων στάθμευσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + fifteen =