αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είμαι 28 ετών και έχω ταξιδέψει σε 79 χώρες»: Μια digital νομάς μιλά για τα θετικά και τα αρνητικά που έχει ο τρόπος ζωής της

«Είμαι 28 ετών και έχω ταξιδέψει σε 79 χώρες»: Μια digital νομάς μιλά για τα θετικά και τα αρνητικά που έχει ο τρόπος ζωής της

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου ως graphic designer σε μια διαφημιστική εταιρεία στο Λονδίνο το 2018, για να κυνηγήσω το πάθος μου για τα ταξίδια». Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο Business Insider η Katie Macleod.

Είναι digital νομάς, και έχει ήδη ταξιδέψει σε 79 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι 28 ετών, και όπως λέει θέλει να έχει δει 100 χώρες μέχρι να γίνει 30 ετών.

Η πανδημία έκανε τα σχέδια της λίγο πιο δύσκολα. Όμως κατάφερε να παραμείνει σε ταξιδιωτικό mode, χρησιμοποιώντας ένα βαν για τις μετακινήσεις και την διαμονή της. «Μόλις άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί της πανδημίας, πήγα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, την Τουρκία και την Ιορδανία. Το ταξίδι μου δίνει ελευθερία και το να είσαι ψηφιακός νομάς σημαίνει να προσαρμόζω το περιβάλλον σου για να σου ταιριάζει. Εάν το θερμότερο κλίμα δεν με εξυπηρετεί πλέον, μετακομίζω. Εάν μια ομάδα ανθρώπων δεν με κάνει πλέον ευτυχισμένη, μετακομίζω» εξηγεί.

Macleod converted a camper van during COVID so she could still travel despite the restrictions.

Η ίδια μιλά βέβαια και για τα αρνητικά αυτού του μοντέλου. «Το πιο δύσκολο κομμάτι του να είσαι νομάς είναι η έλλειψη ρουτίνας. Το περιβάλλον αλλάζει συνεχώς: Οι άνθρωποι, το κλίμα, η κουζίνα και οι συνθήκες διαβίωσής μας. Αυτό σημαίνει ότι οι νομάδες πρέπει να είναι αποφασισμένοι, εάν θέλουν να διατηρήσουν οποιοδήποτε είδος ρουτίνας για φαγητό, ύπνο ή άσκηση. Διαφορετικά μπορεί εύκολα να εξουθενωθείς. Μπορεί να μοιάζει με μεγάλες διακοπές, αλλά το να ταξιδεύεις συνεχώς μπορεί να είναι κουραστικό» λέει η 28χρονη.

Πως καταφέρνει να βρίσκει συνεχώς δουλειές -και άρα να έχει έσοδα- ενώ ταξιδεύει; «Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες freelancing όπως το Upwork και το Fiverr. Διαπίστωσα επίσης ότι το networking στο διαδίκτυο και μέσα σε digital nomad hotspot είναι επίσης ευεργετικό. Έχει γίνει επίσης πολύ πιο εύκολο μετά την πανδημία. Επιπλέον, δεν περιορίζομαι στο να εργάζομαι σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, επομένως υπάρχουν πολλές ζώνες ώρας, βιομηχανίες και κουλτούρες για να διαλέξετε» τονίζει.

«Πριν από την πανδημία, διαπίστωσα ότι 15 με 20 ώρες την εβδομάδα ήταν μια καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ταξιδιού, και επίσης μου παρείχε αρκετό εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό ανέβηκε σε περίπου 40 ώρες, καθώς δεν ήμουν συνεχώς εν κινήσει» λέει.

Το σπίτι της είναι στην Σκωτία. Και όπως σημειώνει, εκείνο το βαν που είχε αποκτήσει μέσα στην πανδημία, περιμένει πάντα εκεί, για να ταξιδέψει ακόμα και εντός χώρας με αυτό. «Προσπαθώ να πάω σπίτι το καλοκαίρι, ώστε να μπορώ να είμαι στο βαν για μερικές εβδομάδες, ή και μήνες, κάθε φορά» εξηγεί η 28χρονη.

Προς το παρόν συνεχίζει να ταξιδεύει, να κλείνει συνεργασίες, και να παραθέτει την ιστορία της σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ. Διατηρεί και το δικό της blog όπου γράφει για τα ταξίδια και τις εμπειρίες της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 16 =