αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βγάζω χρήματα ταξιδεύοντας από το 2016. Δεν σκοπεύω να γυρίσω ποτέ στη βάση μου»: Μια 30χρονη digital νομάς εξηγεί

«Βγάζω χρήματα ταξιδεύοντας από το 2016. Δεν σκοπεύω να γυρίσω ποτέ στη βάση μου»: Μια 30χρονη digital νομάς εξηγεί

Η Peggy Bree Tam αποφάσισε να δουλεύει remote, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες κατά καιρούς. Σήμερα είναι 30 ετών, μένει στην Κολομβία και όπως εξηγεί δεν σκοπεύει να γυρίσει στον Καναδά από όπου και κατάγεται.

Είναι project manager και έχει βρει τους δικούς της ρυθμούς ως digital nomad.

«Ξεκίνησα να εργάζομαι εξ αποστάσεως το 2016 ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω δουλέψει από το Περού, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Έφτασα στην Κολομβία τον Οκτώβριο του 2021.

Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το nomad ταξίδι βασίστηκα στους ελεύθερους επαγγελματίες πελάτες μου. Ήταν κάτι σταθερό, αλλά δεν ήταν κάτι στο οποίο θα μπορούσα να βασιστώ αν ήθελα να βάλω χρήματα στην άκρη», λέει η ίδια στο Business Insider.

Όπως εξηγεί, πλέον εργάζεται remote full-time ως project manager. «Έχω διαπιστώσει ότι το να δουλεύεις 9-5 για μια εταιρεία είναι πολύ καλό. Δεν χρειάζεται να βγαίνω συνέχεια και να ψάχνω. Όλα είναι έτοιμα — έχω προνόμια και ο φορητός υπολογιστής μου παρέχεται» σημειώνει.

https://i.insider.com/6414bb32ed35cc0019e49a70?width=1000&format=jpeg&auto=webp

Ξεκίνησε να δουλεύει ως νομάς για να δει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Αλλά και για οικονομικούς λόγους. Όπως εξηγεί, το κόστος ζωής στον Καναδά είναι πολύ υψηλό. «Θυμάμαι ότι ήμουν τόσο ενθουσιασμένη το 2016 που το ενοίκιο μου στο Μεξικό ήταν 200 $ το μήνα. Αυτό μου άνοιξε τα μάτια στο γεγονός ότι είναι μια πιθανότητα να ζήσω πραγματικά άνετα. Γιατί το μόνο που ήξερα ήταν οι τιμές του Τορόντο όπου τα ενοίκια τώρα πρέπει να είναι πάνω από 800 καναδικά δολάρια το μήνα» λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια έχει ένα διαμέρισμα στο Τορόντο το οποίο ενοικιάζει σε άλλους. Αλλά δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει πίσω.

«Όταν ταξίδευα σε αυτές τις άλλες τοποθεσίες, συνειδητοποίησα ότι όλα ήταν τόσο φθηνά. Κάθε φορά που πήγαινα σε αυτά τα μέρη και επέστρεφα στον Καναδά, δεν είχε νόημα να συνεχίσω να βρίσκομαι στον Καναδά» τονίζει.

Σήμερα έχει καταφέρει να χτίσει την δική της ζωή. «Πληρώνω περίπου 600$ έως 700$ το μήνα για το διαμέρισμά μου στη Σάντα Μάρτα στην Κολομβία. Είναι ένας χώρος αρκετά καλού μεγέθους. Υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, και έχω ένα σαλόνι και μια κουζίνα», λέει, και εξηγεί ότι αυτές οι τιμές δεν υπάρχουν στο Τορόντο για ένα τέτοιο σπίτι.

Στην Κολομβία όλα είναι πιο φθηνά: φαγητό, λογαριασμός τηλεφώνου, διαδίκτυο, κοινόχρηστος χώρος εργασίας.

«Θα έλεγα ότι αν βγάζεις 3.000 δολάρια το μήνα και ζεις στην Κολομβία, θα μπορούσες να ζήσεις σαν βασιλιάς», λέει.

«Επειδή είμαι σε θέση να αντέξω οικονομικά τα έξοδα διαβίωσης και το φαγητό μου, αυτό τα κάνει όλα τα άλλα τόσο ευχάριστα. Μπορώ να πάω εκδρομές το Σαββατοκύριακο και να μην χαλάσω τον προϋπολογισμό μου. Μου αρέσει που τα Σαββατοκύριακα μπορώ να κάνω τυχαία πράγματα. Μπορώ να απολαμβάνω ταξίδια το Σαββατοκύριακο που είναι ασυνήθιστα. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να πει, «Ω, πήγα στο Μάτσου Πίτσου το Σαββατοκύριακο». Λατρεύω αυτές τις μικρές περιπέτειες» τονίζει η ίδια. Εδώ μπορείτε να βρείτε και το επίσημο website της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε από την δουλειά της και τώρα βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας: Μία full-time ψηφιακή νομάς μιλά στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =