αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε μόνο 1 στόχο (και όχι να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα)

Γιατί πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε μόνο 1 στόχο (και όχι να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα)

Αρκετοί leaders, ιδρυτές και δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν ένα λάθος: Ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο για να σκεφτούν… πως θα ξοδέψουν τον χρόνο τους. Και κάπως έτσι ανοίγουν πολλά διαφορετικά μέτωπα: Αξίζει να βάλω στο πρόγραμμα μου την Χ συνήθεια; Πρέπει να ξεκινήσω ένα νέο business project; Πως πρέπει να εκμεταλλευτώ αυτή την «παγκόσμια παύση» έτσι ώστε να βγω δυνατότερος; Τα ερωτήματα είναι άπειρα.

Εδώ είναι η απάντηση: Διάλεξε ένα πράγμα. Και εστίασε εκεί την προσοχή σου αυτή τη στιγμή. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Inc.com, η προσπάθεια να κάνουμε τα πάντα, όχι μόνο μπορεί να «φάει» τον χρόνο μας, αλλά τελικά θα έχουμε και μικρότερα αποτελέσματα σε όλα αυτά τα ταυτόχρονα μέτωπα που θα ανοίξουμε.

Πρώτα αποφάσισε

Επιλέξτε τι θα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στον μεγάλο προσωπικό ή επαγγελματικό σας στόχο. Τι θα επηρεάσει όχι μόνο έναν τομέα, αλλά πολλούς; Για παράδειγμα, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να φαίνεται σχετικά περιττή, αλλά δεν είναι εάν με αυτή θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε καλύτερα με τους σημερινούς ή τους μελλοντικούς υπαλλήλους σας, να εξυπηρετήσετε καλύτερα τους πελάτες σας ή να επεκτείνετε το brand σας πέρα ​​από τα γεωγραφικά όρια του.

Στη συνέχεια δεσμέψου

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Atomic Habits», James Clear, λέει ότι η καταγραφή του στόχου σας, κάνει πιο πιθανό να επιτύχετε τον στόχο σας. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που καταγράφουν τη ”δέσμευσή” τους έχουν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να την τηρήσουν και να επιτύχουν τον στόχο τους.

Μια δέσμευση είναι συγκεκριμένη. Οπως το “Θα τρέχω για 30 λεπτά κάθε μέρα στις 6:30 μ.μ.”. Οι επιστήμονες τις αποκαλούν «προθέσεις υλοποίησης». Πρέπει όμως να εστιάζεις σε έναν στόχο κάθε φορά. Αν πας να φέρεις σε πέρας πολλούς στόχους ταυτόχρονα, είναι λιγότερο πιθανό να το πετύχεις. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας: «Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που προσπάθησαν να επιτύχουν πολλαπλούς στόχους ήταν λιγότερο αφοσιωμένοι και έτσι ήταν λιγότερο πιθανό να πετύχουν, από εκείνους που εστίασαν σε έναν μόνο στόχο».

Επανέλαβε

Αφού βρεις τον στόχο σου, προσπάθησε να τον πετύχεις. Όσο πιο καλά μπορείς. Προσοχή: Ο στόχος πρέπει να παραμένει ο ίδιος και όλη η ενέργεια να πηγαίνει εκεί. Αν, για παράδειγμα, έχεις αποφασίσει ότι θες να εντοπίζεις έναν πιθανό πελάτη κάθε ημέρα, προσπάθησε να το κάνεις. Μην μπεις στον πειρασμό να ψάξεις… 4 πελάτες τη δεύτερη ημέρα, 12 πελάτες την τρίτη ημέρα κοκ. Κράτα τον ίδιο ρυθμό, έτσι ώστε να αποφύγεις το burnout και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο σου.

Όπως λέει ο best seller συγγραφέας Simon Sinek, δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο για εννέα ώρες σερί, για να αποκτήσετε το σώμα που τόσο θέλετε. Αντίθετα, πρέπει να φτιάξετε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και να εμφανίζεστε στο γυμναστήριο σε τακτική βάση. Η συνέπεια κάνει την διαφορά. Όχι η ένταση της μιας ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Steve Jobs έλεγε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Εδώ είναι μια τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − ten =