αρχικηVIRALΓιατί ο Steve Jobs άλλαζε Porsche 911 κάθε 6 μήνες

Γιατί ο Steve Jobs άλλαζε Porsche 911 κάθε 6 μήνες

Ο Steve Jobs αγαπούσε τα γρήγορα αυτοκίνητα. Οκ, αυτό δεν είναι είδηση. Ούτε… δυσκολευόταν οικονομικά να αγοράσει ένα τέτοιο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple άλλαζε Porsche 911 κάθε 6 μήνες!

Όπως εξηγεί το autoweek.com, Ο Steve Jobs αποχωριζόταν τις αγαπημένες του μαύρες Porsche 911 ή τις εξίσου αγαπητές Mercedes-Benz S55 AMG κάθε 6 μήνες, γιατί μισούσε να βλέπει σε αυτές να φοράνε πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. μπορεί ακόμα κάποιος όταν αγοράζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, για τις πρώτες 90 ημέρες, να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες. Η αντιπροσωπεία ή ο έμπορος που πουλά το αυτοκίνητο, έχει το δικαίωμα να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα στο DMV (Department for Motor Vehicles) εντός 90 ημερών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί, εάν το επιθυμεί να τοποθετήσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του μια προσωρινή χάρτινη άδεια κυκλοφορίας. Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια. Οφείλει όμως να εμφανίσει αυτό το έγγραφο σε ενδεχόμενο έλεγχο της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, χρειάζονται το πολύ δύο μήνες για να επεξεργαστούν τα στοιχεία οι αρμόδιες αρχές και να ταχυδρομήσουν στον ιδιοκτήτη τις τελικές του πινακίδες.

Ο Steve Jobs, πάτησε σε αυτό το παραθυράκι του νόμου και δεν έβαλε ποτέ πινακίδες στα αυτοκίνητα του. Έκανε συμφωνία για τη μίσθωση ενός νέου αυτοκινήτου κάθε 180 ημέρες περίπου και επομένως δεν χρειάστηκε ποτέ… να έχει πινακίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eleven =