αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί, κάποιες φορές, το να τα παρατήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να πας μπροστά

Γιατί, κάποιες φορές, το να τα παρατήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να πας μπροστά

Είναι μια λέξη που πιθανότατα δεν την έχεις καν στο μυαλό σου όταν ξεκινάς μια business προσπάθεια. ‘Η μια οποιαδήποτε προσπάθεια στην ζωή σου. Είναι η λέξη «αποτυχία». Μπορεί να έχεις υπολογίσει όλα τα δεδομένα, να έχεις κάνει το πλάνο σου, αλλά όλα είναι στραμμένα προς τον στόχο σου. Προς την επιτυχία δηλαδή.

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί εξ αρχής, το «πότε θα τα παρατήσεις»;

Αυτό το σενάριο δεν το σκεφτόμαστε σχεδόν ποτέ, πριν ξεκινήσουμε το οποιοδήποτε «ταξίδι» μας.

Άρθρο των New York Times, εξετάζει αυτή την πτυχή. Το πότε τελικά πρέπει να τα παρατάμε. Και είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν την κατάλληλη στιγμή. Μένουν «κολλημένοι» στο μονοπάτι τους, ακόμα κι αν βλέπουν -βάσει αποτελεσμάτων- ότι αυτό δεν τους οδηγεί πουθενά.

«Μερικές φορές οι προηγούμενες επενδύσεις χρόνου, πόρων ή ενέργειας κάνουν τις μελλοντικές μας αποφάσεις σχεδόν προκαθορισμένες», σημειώνεται στο άρθρο των NYT. Με απλά λόγια, μπορεί να επιμένεις σε ένα business project ή σε μια γενικότερη επιλογή, επειδή απλά έχεις επενδύσει σε αυτή χρόνο και χρήματα. Και δεν θέλεις… να πάνε χαμένα. Μάντεψε: Στην πραγματικότητα, όσο μένεις στον λάθος δρόμο, τόσο περισσότερο χαμένος βγαίνεις.

Και τελικά, πότε πρέπει να τα παρατάς; Πριν αρκετό γράφαμε εδώ στο It’s Possible για το βιβλίο «The Dip: A Little Book That Teaches You When to Quit (And When to Stick)», του bestseller συγγραφέα, Seth Godin. Το οποίο απαντά με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε αυτό το ερώτημα.

«Αποφασίστε πριν τον αγώνα, το κάτω από ποιες συνθήκες θα σταματήσετε και θα παραιτηθείτε» λέει χαρακτηριστικά ο Seth Godin.

Δεν πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις, όταν τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα. Τότε, πιθανότατα θα λάβουμε εν θερμώ μια λάθος απόφαση. Πρέπει να το έχουμε σκεφτεί από πριν. Χρειάζεται να σκεφτούμε, δηλαδή, τα πιθανά σενάρια που θα μας οδηγήσουν να εγκαταλείψουμε την ιδέα ή την επιχείρηση μας.

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να πει: «Όχι, δεν αξίζει τον κόπο». Και δώσε του την άδεια, να το έχει σκεφτεί, πριν καν αρχίσεις.

Να θυμάσαι: Οι μεγαλύτεροι winners είναι απλώς οι άνθρωποι που ξέρουν τo πότε πρέπει να σταματήσουν- και το κάνουν συχνά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 13 =