αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό το Ιταλικό χωριό πουλάει σπίτια προς μόλις 1 ευρώ. Και ήδη κατέφθασαν εκεί οι πρώτοι αγοραστές (ΦΩΤΟ)

Αυτό το Ιταλικό χωριό πουλάει σπίτια προς μόλις 1 ευρώ. Και ήδη κατέφθασαν εκεί οι πρώτοι αγοραστές (ΦΩΤΟ)

Σου λέει κάτι το όνομα Mussomeli; Πιθανότατα όχι. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό στην Ιταλία. Και τι ενδιαφέρον έχει αυτό το χωρίο; Εκτός από το γραφικό τοπίο, το συγκεκριμένο χωριό προχωρά σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία: Πουλάει σπίτια προς μόλις 1 ευρώ. Ναι καλά διάβασες.

Το εν λόγω χωριό «τρέχει» από τον Απρίλιο ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Case 1 Euro». Τι περιλαμβάνει αυτό; Συνολικά 138 σπίτια τα οποία πωλούνται προς 1 ευρώ το καθένα.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, σαν να κάνεις μια αγορά… από το Amazon. Όσοι αγοράσουν ένα τέτοιο σπίτι -τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά παλιά- θα πρέπει να το ανακατασκευάσουν μέσα σε 3 χρόνια. Όποιος δεν τηρήσει αυτό τον όρο θα πρέπει να καταβάλει ως «ποινή» 5.000 ευρώ. Επίσης το χωριό δεν σου πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια για να πας μέχρι το σπίτι και να το ελέγξεις, πριν το αγοράσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόγραμμα του Mussomeli έχει ήδη προσελκίσει τους πρώτους αγοραστές, όπως θα δεις στις παρακάτω φωτογραφίες. Οι νέοι κάτοικοι κατέφθασαν από την μακρινή Αυστραλία. Αν θες να μάθεις αναλυτικές πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα μπορείς να μπεις στο case1euro.it.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − five =