αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο millennial δουλεύει remote «κρυφά» για δύο εργοδότες ταυτόχρονα. Και βγάζει 300.000 δολάρια τον χρόνο

Αυτός ο millennial δουλεύει remote «κρυφά» για δύο εργοδότες ταυτόχρονα. Και βγάζει 300.000 δολάρια τον χρόνο

Πέρυσι, ο John, ένας millennial επαγγελματίας IT στην Καλιφόρνια, έβγαλε περισσότερα από 300.000 δολάρια κάνοντας δύο remote δουλειές ταυτόχρονα, χωρίς να το έχει αποκαλύψει σε κανέναν εργοδότη, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Business Insider.

Αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει το επιπλέον εισόδημά του, είναι γενικά πολύ προσεκτικός.

Όπως λέει, έχει βάλει στην άκρη περίπου 150.000 $ από τότε που άρχισε να κάνει πολλές δουλειές το 2021. Εξακολουθεί να οδηγεί το ίδιο αυτοκίνητο, να πετάει οικονομικά και συνήθως μένει σε ξενοδοχεία δύο έως τριών αστέρων όταν ταξιδεύει. Ένας από τους κύριους λόγους που ο John ξοδεύει τόσο συνετά είναι ότι θέλει να αγοράσει ένα σπίτι κάποια μέρα. Λέει ότι όπως έχουν τα πράγματα, η προκαταβολή για ένα σπίτι με το προφίλ που επιθυμεί θα εξαντλούσε το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών του.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι με έκανε πλούσιο» λέει ο John, του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή στο BI, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί λόγω του φόβου του για επαγγελματικές επιπτώσεις. «Αλλά η ιδιοκτησία ενός σπιτιού φαίνεται ακόμα μακριά» συμπληρώνει.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο έξοδο για το οποίο ο John αποφάσισε να βάλει χρήματα πέρυσι. Ξόδεψε περίπου 9.000 δολάρια σε έναν μήνα του μέλιτος τριών εβδομάδων σε όλη την Ασία για τον ίδιο και τη σύζυγό του, σύμφωνα με έγγραφα που είδε η BI.

Ακόμη και πριν ξεκινήσει μια δεύτερη δουλειά, ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν σχέδια να ταξιδέψουν στην ήπειρο, αλλά η πανδημία τους ανάγκασε να αναβάλουν το ταξίδι τους. Όταν άρχισαν να το σχεδιάζουν ξανά μερικά χρόνια αργότερα, οι οικονομικές τους συνθήκες είχαν αλλάξει.

Πολλοί υπερηφανεύονται για εξαψήφια εισοδήματα και διατηρούν πλήρως remote ρόλους που έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τα επιπλέον κέρδη τους για να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος, να σχεδιάσουν πρόωρη απόσυρση από τη δουλειά και να κάνουν πολυτελείς διακοπές. Ενώ ορισμένοι εργοδότες μπορεί να είναι εντάξει με τους εργαζομένους τους αν κάνουν και άλλη δουλειά, το να πιαστούν να το κάνουν χωρίς έγκριση θα μπορούσε να φέρει… επιπτώσεις.

Ο John είπε ότι πριν αρχίσει να ψάχνει για δεύτερη δουλειά, είχε έναν φίλο που ήταν σε αυτό το μοντέλο, αλλά πάντα ακουγόταν σαν να έχει υπερβολική δουλειά. Αλλά το 2021, όταν ένα πρώην αφεντικό τον ρώτησε αν έψαχνε για μια νέα δουλειά, ο John το ξανασκέφτηκε.

«Σκέφτηκα τον τρέχοντα φόρτο εργασίας μου και σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο νέος φόρτος εργασίας μου και σκέφτηκα ότι θα του δώσω μια ευκαιρία», είπε. «Θα αποταμίευα τα επιπλέον χρήματα για να αγοράσω ένα σπίτι ή να πάω διακοπές και θα γέμιζα τους λογαριασμούς μου με σκοπό ίσως να αποσυρθώ από τη δουλειά πρόωρα».

Αφού ξεκίνησε τη δεύτερη δουλειά του, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να τρέξει και τους δύο ρόλους χωρίς να δουλεύει περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα – είπε ότι η τυπική του εργάσιμη ημέρα είναι 9:30 π.μ. έως 5 μ.μ.

Ένας συνδυασμός τύχης και πρακτικής βοήθησε τον John να ισορροπήσει και τις δύο δουλειές. Για παράδειγμα, είπε ότι οι καθημερινές συναντήσεις των ομάδων του ευτυχώς δεν αλληλεπικαλύπτονταν. Αλλα έχει γίνει επίσης ικανός στο να ολοκληρώνει τα καθήκοντά του νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, λέει ότι οι δεξιότητες που είχε μάθει στην μια δουλειά τον έχουν βοηθήσει μερικές φορές να γίνει πιο παραγωγικός στην άλλη του δουλειά.

Το πιο κοντινό που είχε φτάσει να τον πιάσουν… ήταν όταν ξέχασε να κάνει σίγαση σε μια κλήση εργασίας ενώ μιλούσε σε μια άλλη κλήση για διαφορετική δουλειά.

«Όσο η εταιρεία είναι ευχαριστημένη με το έργο που παράγω για τα χρήματα που με πληρώνουν, δεν βλέπω τίποτα κακό».

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο John είπε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται και στις δύο θέσεις εργασίας για το άμεσο μέλλον.

Αν και η ανάληψη μιας τρίτης δουλειάς θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο το εισόδημά του, είπε ότι έχει αποκλείσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή το δοκίμασε ήδη δύο φορές τα τελευταία χρόνια, για να συνειδητοποιήσει σύντομα ότι δεν ήταν βιώσιμο. «Έγινε σαφές ότι απλά δεν είχα το περιθώριο για να επικεντρωθώ σε τρία πράγματα ταυτόχρονα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίος: Πως είναι να δουλεύεις remote από το νησί των πάρτι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nineteen =