αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν παρατηρείς ότι οι άλλοι έχουν αυτές τις 5 συμπεριφορές απέναντι σου, ήρθε η ώρα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου

Αν παρατηρείς ότι οι άλλοι έχουν αυτές τις 5 συμπεριφορές απέναντι σου, ήρθε η ώρα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου

Είναι φυσικό να θέλεις να είσαι ευγενικός και εξυπηρετικός με τους άλλους, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να εκμεταλλευτούν την καλή σου φύση.

Mε την πάροδο του χρόνου, πιθανόν θα αρχίσεις να νιώθεις πραγματικά εξαντλημένος και αρκετά αγανακτισμένος με όλους γύρω μου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι οι μικρές καθημερινές συμπεριφορές που μπορούν να σε βάλουν σε έναν τέτοιο αρνητικό κύκλο.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible, θα εξετάσουμε 5 κοινές συμπεριφορές που υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να βάλετε ένα στοπ στις κακές συμπεριφορές των άλλων απέναντι σας.

1) Οι άνθρωποι σε διακόπτουν συνεχώς

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα μας είναι κάτι που μπορεί να σας συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσετε. Οι άλλοι σας διακόπτουν συνεχώς όταν μιλάτε.

Δεν γίνεται πάντα με κακές προθέσεις — πολλές φορές μπορεί να το κάνουν οι φίλοι σου και δεν το καταλαβαίνουν καν.

Ωστόσο, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι το άλλο άτομο δεν ακούει πραγματικά ή δεν εκτιμά τη συνεισφορά σας. Και αυτό δεν είναι ωραίο, ειδικά με φίλους.

Στην αρχή, απλά μπορεί να το αφήνεις να συμβαίνει, χωρίς να κάνεις κάτι για αυτό. Αλλά όσο συνεχίζεται, θα νιώθεις όλο και μεγαλύτερη απογοήτευση. Βάλε ένα στοπ.

2) Οι άνθρωποι σε θεωρούν δεδομένο

Το να είσαι γενναιόδωρος και εξυπηρετικός είναι μια θαυμάσια ιδιότητα, αλλά όταν οι άλλοι αρχίζουν να θεωρούν τη βοήθειά σου δεδομένη, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να επανεκτιμήσεις την κατάσταση. Είναι εύκολο να πέσεις σε ένα μοτίβο όπου δίνεις συνεχώς αλλά σπάνια λαμβάνεις τίποτα σε αντάλλαγμα.

Είναι καλό να είσαι ένα γενναιόδωρο και φιλόξενο άτομο — αλλά μην φτάσεις στο σημείο να σε εκμεταλλεύονται και να μην σε εκτιμούν.

3) Αναλαμβάνεις πάρα πολλές δεσμεύσεις

Μπορεί να αισθάνεστε άβολα να πείτε σε άλλους ανθρώπους «όχι» — αυτό είναι κάτι που πολλοί πωλητές γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται πλήρως.

Και το ίδιο μπορούν να κάνουν και άλλοι άνθρωποι, όπως οι συνάδελφοί σας ή οι φίλοι σας, έστω και εν αγνοία σας. Κάθε φορά που χρειάζονται μια χάρη, τους λέτε «ναι» — προσθέτοντας ακόμα ένα πράγμα στο ήδη τεράστιο σωρό δουλειών που πρέπει να κάνετε.

Νιώθεις καλά, καθώς θέλεις να τους βοηθήσεις όλους.

Αλλά η ανάληψη πάρα πολλών δεσμεύσεων μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιεζμένοι, αγχωμένοι και αγανακτισμένοι – πράγμα που σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε κανέναν τελικά.

4) Οι άλλοι… παίρνουν τα εύσημα για τη δουλειά σου

Είναι απογοητευτικό και άδικο όταν κάποιος άλλος παίρνει τα εύσημα για τη σκληρή δουλειά, τις ιδέες ή τα επιτεύγματά σας. Μπορεί να το έχετε βιώσει στη δουλειά, στο σχολείο ή ακόμα και στην οικογένεια ή την ομάδα φίλων σας.

Δεν είναι μόνο απογοητευτικό, αλλά μπορεί επίσης να έχει πραγματικές συνέπειες για την καριέρα και την προσωπική σας ανάπτυξη.

5) Είσαι πάντα αυτός που ακούει

Όταν είστε ένας απίστευτος ακροατής και ένα καλόκαρδο άτομο, θα βρείτε όλο και περισσότερους ανθρώπους να έρχονται σε εσάς για συμβουλές, έναν ώμο για να κλάψουν ή απλώς γιατί θέλουν κάποιον που θα τους ακούσει.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θετικό. Αλλά ίσως αναρωτηθείτε: Πότε είναι η σειρά σας;

Μπορεί να νοιάζεσαι για τους άλλους και να θες να τους βοηθήσεις. Αλλά ταυτόχρονα είναι απογοητευτικό και εξαντλητικό να δίνεις συνεχώς τη συναισθηματική σου ενέργεια χωρίς να λαμβάνεις ανταπόδοση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =