αρχικηVIRALΈρευνα: Η Ελλάδα είναι η 4η καλύτερη χώρα της Ευρώπης… για να βγεις στην σύνταξη

Έρευνα: Η Ελλάδα είναι η 4η καλύτερη χώρα της Ευρώπης… για να βγεις στην σύνταξη

Που μπορείς να ζήσεις μετά την συνταξιοδότηση σου; Ένα από τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Moving to Spain.

Η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση είναι η Πορτογαλία με βαθμολογία συνταξιοδότησης: 7,83, καθώς αποτελεί μία από τις πιο προσιτές ευρωπαϊκές χώρες λόγω του χαμηλού κόστους ζωής της, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.

Τα κριτήρια

Για να δημιουργηθεί η λίστα, λήφθηκαν υπόψη τα εξής κριτήρια:

  1. πληθυσμός
  2. προσδόκιμο ζωής
  3. κόστος ζωής
  4. τιμές κατοικιών
  5. βίζα
  6. ασφάλεια
  7. παραλίες
  8. υγειονομική περίθαλψη

Ανάμεσα στα πολλά θετικά της Ελλάδας, η χώρας κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τις παραλίες της πίσω από την Ιταλία, αναφορικά με τις Γαλάζιες Σημαίες (641). «Η Ελλάδα έχει 617 παραλίες, 18 μαρίνες και 6 σκάφη – ένα περισσότερο από την Ισπανία. Η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κρήτη είναι οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες» συμπληρώνεται. (σσ: Οι Γαλάζιες Σημαίες (Blue Flags) είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων).

Παράλληλα, μετά τη Μάλτα, η Ελλάδα κερδίζει και για τον καιρό της. Στη σχετική κατάταξη κατέκτησε τη δεύτερη θέση με μέσο όρο 2.665 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο. «Η Ελλάδα συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο σπουδαία χώρα είναι για συνταξιοδότηση. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι λίγο κάτω από τους 30°C, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα μπορούσαν να ανέλθει σε 35 βαθμούς στο αποκορύφωμα της ημέρας» καταλήγουν οι συντάκτες της έρευνας.

Οι 10 καλύτερες χώρες της Ευρώπης για συνταξιοδότηση

1. Πορτογαλία

2 – 3. Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)

4. Ελλάδα

5. Βουλγαρία

6. Γαλλία

7. Σλοβενία

8. Κροατία

9. Μάλτα

10. Ιρλανδία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =