αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάποιος χρησιμοποιεί αυτές τις 5 φράσεις, ίσως έχει κάποια κρυφή κακία απέναντι σου

Αν κάποιος χρησιμοποιεί αυτές τις 5 φράσεις, ίσως έχει κάποια κρυφή κακία απέναντι σου

Είναι στενάχωρο να ξέρεις ότι κάποιος είναι αναστατωμένος ή δυσαρεστημένος μαζί σου. Είναι ακόμη πιο οδυνηρό όταν δεν στο λέει ανοιχτά.

Μπορεί να φτιάχνουν μια γοητευτική «βιτρίνα», αλλά τα κακόβουλα συναισθήματά τους εξακολουθούν να φαίνονται μέσα από την ψυχρότητα ή τα επιθετικά σχόλια που βγάζουν προς τα έξω.

Πως θα είσαι σίγουρος ότι έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στον κύκλο σου; Αν κάποιος χρησιμοποιεί αυτές τις 5 φράσεις, ίσως έχει κάποια κρυφή κακία απέναντι σου. Ίσως είναι καιρός να αντιμετωπίσετε το υποκείμενο ζήτημα κατά μέτωπο.

«Θες να έχεις πάντα δίκιο, έτσι δεν είναι;»

Μερικές φορές, το δυσαρεστημένο άτομο δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί πλήρως από εσάς. Ίσως συνεργάζεστε στο γραφείο. Ή ίσως είναι σύντροφος, φίλος ή μέλος της οικογένειας.

Πιθανότατα ενδιαφέρονται ακόμα για εσάς βαθιά, επομένως μπορεί να προσπαθήσουν να θάψουν τα πληγωμένα συναισθήματά τους σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τη σχέση τους με καλούς όρους.

Ωστόσο, η δυσαρέσκιά τους εξακολουθεί να εκδηλώνεται έμμεσα – συνήθως με σαρκασμό ή αιχμηρά σχόλια.

Καθώς η κατάσταση παραμένει η ίδια, η αγανάκτησή τους μεγαλώνει, γι’ αυτό και ξεσπούν στις πιο περίεργες στιγμές.

«Ουάου, πρέπει να είναι ωραίο να είσαι πάντα το επίκεντρο της προσοχής»

Ομοίως, εάν ένα άτομο σας κρατά κακία, μπορεί να σας επικρίνει με… λεπτό τρόπο.

Καλύπτουν την κριτική με χιούμορ ή επιπόλαια, αλλά σας δεν βλάπτει λιγότερο.

Αν τους το επισημάνετε και δεν είναι έτοιμοι να μιλήσουν για αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί, θα πουν ότι παίρνετε τα σχόλιά τους πολύ σοβαρά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα ”τρυπήματα” έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε εσάς όσο και στο άτομο που έχει την κρυφή δυσαρέσκεια. Η σχέση σας θα συνεχίσει να υποφέρει.

Από τη μια πλευρά, θα μπερδευτείτε σχετικά με το τι τους ωθεί να είναι τόσο εχθρικοί. Από την άλλη, θα συνεχίσουν να είναι κρυφά αναστατωμένοι μαζί σου.

«Δεν θα καταλάβεις. Ποτέ δεν καταλαβαίνεις»

Το άλλο άτομο μπορεί να θεωρεί ότι το αδικείς ή δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό του. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο διαιωνιζόμενος θυμός θα τον κάνει να σε βλέπει με λιγότερο κολακευτικό πρίσμα- και να κάνει αρνητικές υποθέσεις για τη συμπεριφορά σου.

Πιθανότατα δεν θα σου ανοιχτεί πλήρως για να παραθέσει τα παράπονα του. Αλλά θα χτίσει έναν «τοίχο» λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνεις».

«Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου»

Όταν απορρίπτετε τη γνώμη κάποιου, όχι μόνο δείχνετε ότι είστε κλειστοί σε διαφορετικές απόψεις, αλλά ουσιαστικά του λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει γενικά.

Σκεφτείτε το – αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας, δεν έχει νόημα να συνεχίσετε τη συζήτηση ή τη συνεργασία για το Χ θέμα, σωστά;

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να ακούν τον άλλον και να εξετάζουν την σκέψη του. Ακόμα κι αν διαφωνείς με τους άλλους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σεβαστείς τη γνώμη τους.

«Είμαι πολύ απασχολημένος για να σε ακούσω»

Αν θέλετε να πείτε σε κάποιον πόσο ασήμαντες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώς διώξτε τον.

Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνετε κάποιον να νιώσει χάλια και να ξεκόψει μαζί σου.

Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε να είστε έξυπνοι και αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε τον άλλον. Να είστε συμπονετικοί και πρόθυμοι να συμμετάσχετε σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είστε.

Μπορείς να το κάνεις αυτό;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =