αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν κάνεις αυτές τις 5 λάθος κινήσεις στέλνεις το μήνυμα ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Αν κάνεις αυτές τις 5 λάθος κινήσεις στέλνεις το μήνυμα ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Τι γίνεται όμως αν κάνεις πράγματα που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό σου, χωρίς καν να το καταλάβεις;

Αυτές οι λεπτές συμπεριφορές μπορούν να υπονομεύσουν την εντύπωση που προσπαθείτε να αφήσετε, αλλά τα καλά νέα είναι ότι συνήθως είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας – και πώς να τις τροποποιήσετε.

1) Νευρικότητα

Όλοι το έχουμε κάνει – καθισμένοι σε μια συνάντηση, χτυπώντας νευρικά το πόδι μας ή στριφογυρίζοντας ένα στυλό. Αλλά ξέρατε ότι αυτές οι μικρές νευρικές συνήθειες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας;

Η νευρικότητα είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά όταν είμαστε ανήσυχοι ή νιώθουμε άβολα. Είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης της νευρικής ενέργειας, αλλά στους άλλους, μπορεί να φαίνεται σαν να μην έχετε αυτοπεποίθηση.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή είναι μια συνήθεια που ελέγχεται εύκολα. Χρειάζεται λίγη αυτογνωσία και εξάσκηση, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο.

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας πότε ταράζεστε – ίσως χτυπάτε το πόδι σας όταν κάνετε παρουσίαση ή πιάνετε τα μαλλιά σας όταν είστε σε μια δύσκολη συζήτηση. Μόλις αναγνωρίσετε τη συνήθεια, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να σταματήσετε. Αυτή η μικρή προσαρμογή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας.

2) Μιλάς πολύ χαμηλόφωνα

Σε συναντήσεις ή ομαδικές συζητήσεις, η ήσυχη φωνή σου μπορεί να οδηγήσει στο να σε παραβλέπουν ή σε διακόπτουν. Ο κόσμος υποθέτει ότι επειδή δεν μιλάς δυνατά, δεν είσαι σίγουρος για τις ιδέες σου.

Προσπάθησε να μιλήσεις καθαρά και με περισσότερη ένταση. Όχι να φωνάζεις ή να είσαι ο πιο δυνατός στο δωμάτιο.Αλλά να διασφαλίσεις ότι η φωνή σου ακούγεται.

3) Αποφυγή οπτικής επαφής

Η οπτική επαφή μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη μετάδοση εμπιστοσύνης. Όταν κοιτάτε κάποιον στα μάτια, σημαίνει ότι είστε αφοσιωμένοι, προσεκτικοί και νιώθετε ασφάλεια.

Ωστόσο, η αποφυγή της οπτικής επαφής μπορεί να στείλει το αντίθετο μήνυμα. Μπορεί να υποδηλώνει ότι νιώθετε άβολα, αβέβαιοι ή δεν είστε πλήρως παρόντες στη συζήτηση.

Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάτε έντονα κάθε άτομο που συναντάτε. Αυτό μπορεί να αποβεί δυσάρεστο και αντιπαραγωγικό. Αντίθετα, στοχεύστε σε μια ισορροπημένη οπτική επαφή – αρκετή για να δείξετε ότι είστε ενεργά δεσμευμένοι, αλλά όχι τόσο ώστε να σας γίνει άβολο. Ένα βλέμμα με αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

4) Απολογείσαι για όλα…

Όλοι έχουμε στιγμές που πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για ένα λάθος ή μία παρεξήγηση. Αλλά αν λέτε συνεχώς «συγγνώμη» για μικρά πράγματα που δεν δικαιολογούν συγγνώμη, μπορεί να δείξετε έλλειψη αυτοπεποίθησης.

5) Δεν ζητάς αυτό που θέλεις

Ένα από τα πιο σίγουρα σημάδια αυτοπεποίθησης είναι η ικανότητα να ζητάς δυναμικά αυτό που θέλεις. Είτε πρόκειται για αύξηση, για προαγωγή ή απλώς για να εκφράσετε τη γνώμη σας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, το να μπορείτε να εκφράσετε τις επιθυμίες σας δείχνει ότι εκτιμάτε τον εαυτό σας και τις απόψεις σας.

Εάν μένετε συνεχώς πίσω ή περιμένετε από τους άλλους να αναγνωρίσουν τις ανάγκες σας, μπορεί να σηματοδοτεί έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Μην φοβάστε να μιλήσετε και να ζητήσετε αυτό που θέλετε. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα στην αρχή, αλλά με την εξάσκηση, θα γίνει δεύτερη φύση σας και θα ενισχύσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =