αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεις κάποιον να κάνει χαλαρή χειραψία έχει μάλλον αυτά τα 4 στοιχεία στον χαρακτήρα του

Αν δεις κάποιον να κάνει χαλαρή χειραψία έχει μάλλον αυτά τα 4 στοιχεία στον χαρακτήρα του

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Αλλά τις περισσότερες φορές, μπορούν ακόμα να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μια γενική ιδέα για την προσωπικότητα κάποιου.

Πάρτε για παράδειγμα χειραψίες. Μια σταθερή χειραψία μας δίνει την εντύπωση ότι κάποιος είναι έξυπνος και σίγουρος.

Θα ήταν λογικό να φανταστούμε ότι μια χαλαρή χειραψία θα ήταν ακριβώς το αντίθετο – ότι κάποιος είναι αδύναμος και ανασφαλής. Αλλά παραδόξως, υπάρχουν περισσότερα από αυτό. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα πιο πιθανά χαρακτηριστικά χαρακτήρα που έχουν τα άτομα με αδύναμη χειραψία.

1) Μπορεί να μην είναι καλοί στην επικοινωνία

Αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό ότι οι άνθρωποι που είναι δύστροποι με τις χειραψίες είναι επίσης δύστροποι σε… και σε άλλα στο κομμάτι της επικοινωνίας. Μπορεί να μην έχουν ιδέα για το τι πρέπει να πουν ή να κάνουν γύρω από τους άλλους.

Και ειδικά δεν έχουν ιδέα για το πώς να παρουσιάζονται χωρίς να εμφανίζονται είτε αλαζονικοί είτε αδύναμοι.

Έτσι, μπορεί να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν μια δυνατή χειραψία, για να καταλήξουν να κουνάνε τα χέρια τους πολύ χαλαρά. Δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί απολύτως λογικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι νιώθουν άβολα όταν συναντούν κόσμο, όπως το άγχος ή απλώς η έλλειψη πρακτικής.

2) Είναι εσωστρεφείς

Είναι το είδος του ατόμου που προτιμά να είναι στο σπίτι αγκαλιά με τη γάτα του ή να διαβάζει ένα βιβλίο αντί να συναναστρέφεται με ένα πλήθος. Τους αρέσει να κάνουν παρέα με ανθρώπους, αλλά μόνο με τους δικούς τους όρους και με άτομα που ήδη γνωρίζουν.

Απλώς δεν τους ενδιαφέρει να αγγίζουν τους ώμους και να δίνουν τα χέρια με αγνώστους και γνωστούς – ειδικά αν νιώθουν ότι πρέπει.

Και αυτή η αδιαφορία αντανακλάται συχνά στη χειραψία τους.

Μπορεί να είναι η 50η χειραψία της ημέρας… η οποία είναι ήδη πολύ από μόνη της, αλλά είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους εσωστρεφείς που προτιμούν απλώς να κρυφτούν και να επαναφορτιστούν.

3) Είναι προσγειωμένοι

Ο καθένας έχει μια ελαφρώς διαφορετική ιδέα για το τι είναι «πολύ σφιχτό» ή «πολύ χαλαρό» όταν πρόκειται για χειραψίες.

Αλλά μερικοί από τους πιο αλαζονικούς ανθρώπους που γνωρίζουμε προσπαθούν να έχουν δυνατό κράτημα. Είναι σχεδόν σαν να θέλουν… να εκφοβίσουν τους ανθρώπους συνθλίβοντας τα δάχτυλά τους!

Οι προσγειωμένοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, τείνουν να είναι αρκετά συνειδητοί σχετικά με αυτό και θα προσπαθήσουν να κάνουν το αντίθετο – κρατούν τις χειραψίες τους χαλαρές και γρήγορες. Κάποιοι το κάνουν επίτηδες για να κάνουν το άλλο άτομο να νιώσει ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Για να κάνουν τα άτομα που συναντούν να αισθάνονται ακόμα πιο άνετα, φροντίζουν να έχουν μια ανοιχτή γλώσσα σώματος, όπως ένα ζεστό χαμόγελο και ένα σταθερό βλέμμα.

4) Δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν ποιοι είναι

Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά δεν μπαίνουν στον κόπο να είναι δυναμικοί με τις χειραψίες τους επειδή απλώς δεν αισθάνονται ότι χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα.

Σίγουρα, το να δίνετε στους ανθρώπους μια σταθερή χειραψία λέει πράγματα όπως «Είμαι σίγουρος!», «Είμαι καλός σε αυτό που κάνω!» και «Είμαι επαγγελματίας!».

Αλλά για κάποιους, όλα αυτά είναι άσκοπα. Γνωρίζουν ήδη ότι έχουν αυτοπεποίθηση, και ότι είναι καλοί επαγγελματίες, μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων.

Οι άνθρωποι γύρω τους επίσης τα ξέρουν όλα αυτά — και αν δεν τα ξέρουν ακόμα, τότε θα τα ξέρουν με άλλα μέσα εκτός από την χειραψία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + ten =