αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν δεις αυτά τα 5 σημάδια σε ένα άτομο μάλλον δεν πρέπει να το εμπιστευτείς

Αν δεις αυτά τα 5 σημάδια σε ένα άτομο μάλλον δεν πρέπει να το εμπιστευτείς

Ανεξάρτητα από το πόσο σας αρέσει να πορεύεστε μόνοι, υπάρχει πάντα μια στιγμή που πρέπει να εμπιστευτείτε κάποιον. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο και απλό.

Το να μιλήσετε σε κάποιον για αυτά τα προβλήματα σας ή άλλα θέματα που σας απασχολούν, είναι το σωστό. Αλλά το να εμπιστευτείς το λάθος άτομο μπορεί να κάνει την κατάστασή σου ακόμα χειρότερη από ότι ήταν πριν.

Εάν μιλάτε σε άτομα για τα προβλήματά σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι πληροφορίες σας διαδίδονται. Κάποιος στον οποίο έχετε εμπιστευτεί τις πληροφορίες, έχει μιλήσει σε άλλα άτομα για τα προβλήματά σας. Φαίνεται ότι έχεις εμπιστευτεί το λάθος άτομο. Αλλά ποιος μπορεί να είναι; Τώρα θα δούμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι εμπιστεύεσαι το λάθος άτομο.

1. Μιλά για τους άλλους

Εάν δείτε κάποιον να μιλάει αρνητικά για τους άλλους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που του είπατε να γίνει επίσης θέμα σε μία άλλη συζήτηση. Σύντομα, αυτό που του είπατε θα διαμοιραστεί με κάποιον άλλο.

Θυμηθείτε αυτή την σοφή φράση:

«Αν σου μιλήσουν για άλλους, θα μιλήσουν σε άλλους για σένα».

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ”κόκκινες σημαίες” που σας ενημερώνουν ότι εμπιστεύεστε το λάθος άτομο.

2. Αλλάζει θέμα

Μπορεί να μιλάτε με το λάθος άτομο για τα προβλήματά σας, αν αλλάζει συνεχώς θέμα. Θα δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να επαναφέρουν την προσοχή από τις πληγές σας σε κάτι που τους συνέβη.

Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να είναι αγενείς όταν το κάνουν αυτό, άλλοι απλώς δεν είναι καλοί φίλοι.

3. Δεν είναι καλός ακροατής

Για παράδειγμα, αν λέτε την ιστορία για μία ατυχία σας και λένε κάτι σαν, «Ναι, αυτό είναι τρομερό. Μου θυμίζει εκείνη τη φορά που κάτι παρόμοιο μου συνέβη».

Στη συνέχεια προχωρούν για να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Ναι, το να εμπιστεύεσαι αυτόν τον τύπο ανθρώπου δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Σίγουρα δεν θα βρείτε λύση εδώ.

4. Η γλώσσα του σώματος δεν ταιριάζει με λέξεις

Το να εμπιστευτείς το λάθος άτομο θα σου μάθει κάτι ενδιαφέρον. Η γλώσσα του σώματός τους θα μεταφέρει το αντίθετο από αυτό που σας λένε. Μπορεί να λένε θετικά πράγματα ως απάντηση στην ”πληγή” σας, αλλά μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να διατηρήσουν οπτική επαφή μαζί σας.

Μπορεί να πουν ότι σας υποστηρίζουν, αλλά δεν μπορούν να καθίσουν στη θέση τους και είναι σαν να ανυπομονούν να φύγουν. Θα παρατηρήσετε αυτά τα πράγματα όλο και περισσότερο καθώς προσπαθείτε να τους μιλήσετε. Αλλά προσέξτε, μην τους μιλάτε πολύ γιατί είναι πιθανότατα το ίδιο άτομο που δεν θα κρατήσει ούτε τα μυστικά σας.

5. Φίλοι… με τον εχθρό

Αν πιστεύετε ότι εμπιστεύεστε κάποιον που έχει σχέση ή φιλία με το άτομο που σας έχει πληγώσει, τότε προφανώς εμπιστεύεστε το λάθος άτομο.

Στο 90% των περιπτώσεων, οι συγγενείς δεν θα συμπαραταχθούν ποτέ στο πλευρό σας ενάντια στην οικογένειά τους και οι φίλοι/ συνεργάτες του εχθρού θα σας ακούσουν μερικές φορές μόνο και μόνο για να πάρουν πληροφορίες για να σας πληγώσουν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Είναι και εδώ πιθανό οι πληροφορίες σου να… διαμοιραστούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + sixteen =