αρχικηVIRALΑν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια στον εαυτό σου έχεις αρχίσει… να τεμπελιάζεις υπερβολικά

Αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια στον εαυτό σου έχεις αρχίσει… να τεμπελιάζεις υπερβολικά

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ολοι έχουμε εκείνες τις μέρες που νιώθουμε λίγο τεμπέληδες ή χωρίς έμπνευση. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι μέρες γίνονται εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια;

Η διαφορά μεταξύ μιας τεμπέλης ημέρας και μιας τεμπέλης ζωής μπορεί να κριθεί στο αν καταλάβουμε ότι έχουμε μπει σε τέτοιο mood. Συχνά, ολισθαίνουμε σε ένα μοτίβο τεμπελιάς και έλλειψης κινήτρων χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Το να εντοπίσεις τα σημάδια της τεμπελιάς δεν σημαίνει να ντροπιάζεις τον εαυτό σου, είναι να καταλάβεις πότε δεν ανταποκρίνεσαι στις δυνατότητές σου.

1) Αναβλητικότητα

Σε όλους έχει τύχει– πρέπει να γίνει μια εργασία, αλλά με κάποιο τρόπο, απλά δεν την κάνετε. Η αναβλητικότητα είναι συχνά το πρώτο σημάδι τεμπελιάς και έλλειψης κινήτρων. Είναι αυτό το συναίσθημα όταν συνεχώς αναβάλλεις πράγματα, λες στον εαυτό σου ότι ‘θα το κάνεις αύριο, την επόμενη εβδομάδα ή ακόμα και τον επόμενο μήνα.

Αλλά εδώ είναι το point: Το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Και προτού το καταλάβετε, αυτό το project είναι ακόμα εκεί, ανέγγιχτο και ημιτελές.

Αν βλέπετε ένα μοτίβο αναβλητικότητας στη ζωή σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι γίνεστε τεμπέλης και δεν έχετε κίνητρα. Το κλειδί εδώ είναι να αναγνωρίσετε αυτή τη συνήθεια και να λάβετε μέτρα για να την κόψετε. Διαφορετικά, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, επηρεάζοντας άλλους τομείς της ζωής σας.

Θυμήσου και το άρθρο: «Γιόρτασε τις μικρές νίκες»: 6 τρόποι για να νικήσεις την αναβλητικότητα.

2) Χάνετε το ενδιαφέρον σας για πράγματα που αγαπούσατε

Μπορεί να σου αρέσει να ζωγραφίζεις – ήταν ο τρόπος σου για να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα. Αλλά ήρθε ένα σημείο που άρχισες να χάνεις το ενδιαφέρον σου για αυτό. Και δεν είναι απλά ένα διάλειμμα. Εχασες το ενδιαφέρον σου.

Και αυτό είναι ένα τυπικό σημάδι του να γίνεσαι τεμπέλης και χωρίς κίνητρα. Όταν αρχίζεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου για τα πάθη ή τα χόμπι σου, είναι μια ”κόκκινη σημαία”. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι χαμηλά, ή χειρότερα, ότι χάνετε το κίνητρο στη ζωή συνολικά.

Αν δείτε αυτό να συμβαίνει στη ζωή σας, πάρτε το ως προειδοποιητικό σημάδι. Ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε τα κίνητρά σας και να βρείτε τρόπους να αναζωπυρώσετε το πάθος σας.

3) Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Γνωρίζατε ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 25 χρόνια της ζωής του στον ύπνο; Αυτό είναι το ένα τρίτο της ζωής μας! Δεδομένου αυτού, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το πώς ξυπνάμε και ξεκινάμε τη μέρα μας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική παραγωγικότητα και το κίνητρό μας.

Εάν πατάτε το κουμπί αναβολής πολλές φορές, δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και σέρνεστε μέχρι αργά το πρωί, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι γίνεστε τεμπέλης και δεν έχετε κίνητρο.

Όταν έχεις κίνητρο και ενέργεια, το να σηκωθείς και να ξεκινήσεις τη μέρα σου δεν είναι αγγαρεία. Αντίθετα, είναι κάτι που ανυπομονείτε γιατί είναι άλλη μια ευκαιρία να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας.

4) Αποφεύγετε τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις

Όλοι χρειαζόμαστε να περνάμε λίγο χρόνο μόνοι μας κάθε τόσο, αλλά όταν αρχίζετε να αποφεύγετε εντελώς τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να είναι σημάδι τεμπελιάς και έλλειψης κινήτρων.

Όταν έχουμε κίνητρα, αναζητούμε ευκαιρίες να εμπλακούμε με άλλους, να μοιραστούμε ιδέες και να οικοδομήσουμε σχέσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ανθρώπινα όντα είναι εγγενώς κοινωνικά πλάσματα.

Ωστόσο, όταν αισθάνεστε τεμπέλης ή δεν έχετε κίνητρο, η ιδέα της κοινωνικοποίησης μπορεί να φαίνεται υπερβολική προσπάθεια. Μπορεί να βρεθείτε να απορρίπτετε προσκλήσεις, να αγνοείτε μηνύματα ή να ακυρώνετε σχέδια την τελευταία στιγμή.

Η απομόνωση μπορεί συχνά να τροφοδοτήσει αισθήματα τεμπελιάς και έλλειψης κινήτρων. Έτσι, αν διαπιστώσετε ότι αποφεύγετε τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις πιο συχνά, ίσως είναι καιρός για έναν έλεγχο κινήτρων.

5) Είστε συνεχώς αρνητικοί

Η αρνητικότητα είναι σαν μια μαύρη τρύπα που απορροφά όλη την ενέργεια και το κίνητρό σου. Όταν είστε συνεχώς αρνητικοί, είναι δύσκολο να βρείτε την ενέργεια για να κάνετε οτιδήποτε, πόσο μάλλον να κυνηγήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας. Η αρνητικότητα μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους. Θα μπορούσε να είναι συνεχής αυτοκριτική, να περιμένεις πάντα το χειρότερο ή να νιώθεις ότι είσαι κολλημένος σε μια κατάσταση χωρίς διέξοδο.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Η αρνητικότητα είναι μια επιλογή. Και είναι μια επιλογή που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα κίνητρα και την παραγωγικότητά σας.

Αν διαπιστώσετε ότι είστε συνεχώς αρνητικοί, είναι σαφές σημάδι έχετε μπει σε έναν φαύλο κύκλο.  Και είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + seventeen =