αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιόρτασε τις μικρές νίκες»: 6 τρόποι για να νικήσεις την αναβλητικότητα

«Γιόρτασε τις μικρές νίκες»: 6 τρόποι για να νικήσεις την αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι μένουν μακριά από τους στόχους τους. Το βλέπεις και στην Ελλάδα. Αρκεί να πας σε μερικά επιχειρηματικά events ή να δεις μερικές συζητήσεις στα social media. Όλοι έχουν «μια καταπληκτική ιδέα», αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν να δουλεύουν αύριο το πρωί για να την κάνουν πραγματικότητα. Οι κλισέ δικαιολογίες πολλές. «Δεν έχω αρκετά χρήματα», «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» ή απλά «θα το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον», είναι μόνο μερικές από αυτές.

Το ερώτημα εδώ είναι το πως μπορείς να νικήσεις αυτή την αναβλητικότητα. Ψυχραιμία. Υπάρχουν λύσεις. Το It’s Possible παραθέτει τις 6 κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Α, και ξεκίνα τώρα.

1# Βρες το «γιατί»: Όταν δεν θες να δουλέψεις, η αναβλητικότητα έρχεται. Και σε αποσπά με άλλα πράγματα. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ένα μικρό «διάλειμμα» ή μπορεί κάτι πιο ευρύτερο, που θα σε κάνει να πας… τα σχέδια σου ακόμα πιο πίσω. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου για όλα αυτά. Αντίθετα, προσπάθησε να βρεις το «γιατί» είναι αναβλητικός μπροστά σε κάτι.

2# Προσπάθησε να μετακινήσει τα εμπόδια: Συνήθως όταν θέλουμε να αναβάλουμε κάτι, βλέπουμε εμπόδια μπροστά μας. Τα καλά νέα; Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτά τα εμπόδια μπορούν να μετακινηθούν. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να δράσεις.

3# Ξεκίνα, και μην σκέφτεσαι το μετά: Το πρώτο βήμα είναι δύσκολο. Μπορεί να στέκεσαι για ώρες μπροστά από ένα αρχείο Word ή σε μια άδεια παραλία τον χειμώνα. Να σκέφτεσαι το σχέδιο σου, αλλά να μην ξεκινάς ποτέ. Ίσως πιστεύεις ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Ακόμα και έτσι, πρέπει να θυμηθείς την φράση του Elon Musk: «Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να το κάνεις. Ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σου».

4# Δούλεψε στο σωστό περιβάλλον: Ακόμα κι αν τα κάνεις όλα σωστά, το λάθος περιβάλλον μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Όταν θέλεις να κάνεις μια σοβαρή δουλειά, μείνε μακριά από την τηλεόραση, τα γκάτζετ, τους χώρους με υπερβολική φασαρία ή ακόμα και τους φίλους. Δεν λειτουργεί για όλους. Όμως αν είσαι σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, είναι πιο πιθανό να στρωθείς στη δουλειά χωρίς αναβολές.

5# Γιόρτασε τις μικρές νίκες: Η ψυχολογία παίζει ρόλο. Και τι μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερο boost από μερικές νίκες. Ακόμα και μικρές. Γιόρτασε τες. Είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να δουλέψεις ακόμα σκληρότερα και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

6# Μην ψάχνεις το τέλειο, από την Day 1: Πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι τέλειοι από την πρώτη ημέρα. Να έχουν το τέλειο project. Να υπάρχουν οι τέλειες συνθήκες. Το αποτέλεσμα; Συνήθως μένουν αδρανείς και… περιμένουν. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Χρειάζεται απλά να ξεκινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =