αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η «αθόρυβη» δεξιότητα που αναζητούν όλες οι εταιρίες σήμερα. Και είναι δύσκολο να την βρουν

Αυτή είναι η «αθόρυβη» δεξιότητα που αναζητούν όλες οι εταιρίες σήμερα. Και είναι δύσκολο να την βρουν

Το να έχεις όλα τα προαπαιτούμενα που υπάρχουν σε μια περιγραφή ανοιχτής θέσης εργασίας, δεν αρκεί για να πάρετε τη δουλειά αυτήν τη στιγμή – το πιθανό νέο αφεντικό σας θέλει να δει ότι είστε πειθαρχημένοι, αξιόπιστοι και ενδιαφέρεστε για την εργασία σας.

Η «ισχυρή εργασιακή ηθική» είναι η κορυφαία δεξιότητα που αναζητούν οι εταιρείες όταν κάνουν προσλήψεις, αλλά είναι από τις πιο δύσκολες να βρεθούν, σύμφωνα με νέα έρευνα της ADP που παραθέτει το CNBC.

Στο πλαίσιο της έρευνάς, η ADP εξέτασε περισσότερους από 1.500 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ανώτερους ηγέτες και διευθυντές προσλήψεων σχετικά με τα σχέδια και τις προτεραιότητές τους για προσλήψεις το 2024.

Η ADP ρώτησε τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ποιες δεξιότητες αποτελούν μεγαλύτερη προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις. Ακόμη και όταν οι τεχνικές δεξιότητες είναι απαραίτητες, τα soft skills αναδείχθηκαν ξεκάθαρα νικητές.

«Μια ισχυρή εργασιακή ηθική» είναι ένας κάπως αόριστος όρος. Αλλά οι άνθρωποι που την έχουν, είναι συνήθως ακριβείς, οργανωμένοι, αποτελεσματικοί με το χρόνο τους και, το πιο σημαντικό, πρόθυμοι να κάνουν το ‘παραπάνω μίλι’ για να κάνουν καλά τη δουλειά τους, σύμφωνα με την έρευνα της ADP.

Άλλα soft skills που επιθυμούν οι εργοδότες περιλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση χρόνου και την επικοινωνία.

Οι διευθυντές της ADP που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι αυτές οι περιζήτητες δεξιότητες, είναι μερικές από τις πιο δύσκολες να βρεθούν στους υποψηφίους, σημειώνοντας ότι η ισχυρή εργασιακή ηθική και η διαχείριση χρόνου είναι ιδιαίτερα σπάνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 11 =