αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος πριν τα 30, παραθέτει την αλλαγή που «μπορεί να κάνει ο καθένας» για να γίνει πλούσιος

Ένας άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος πριν τα 30, παραθέτει την αλλαγή που «μπορεί να κάνει ο καθένας» για να γίνει πλούσιος

Ο Brennan Schlagbaum, 32 ετών σήμερα, λέει ότι πέρασε τα εφηβικά του χρόνια δουλεύοντας εξαιρετικά σκληρά και αποταμιεύοντας όλα τα χρήματά του.

Αλλά ο γκουρού των οικονομικών και συγγραφέας  εξηγεί ότι ενώ στα χαρτιά φαινόταν ότι είχε πολλά πλούτη, στην πραγματικότητα δεν ήταν πλούσιος λόγω του αυξανόμενου χρέους του φοιτητικού δανείου.

Σε ηλικία 23 ετών, ωστόσο, οι προοπτικές στα οικονομικά, τις επενδύσεις και την αποταμίευση άλλαξαν ξαφνικά – και μέσα σε επτά χρόνια, μπόρεσε να εξοφλήσει τα δάνειά του και να συγκεντρώσει μια καθαρή περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αυξάνοντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας και των ακινήτων του, όπως μεταδίδει το MSN.com.

Τώρα, μοιράζεται την εύκολη «αλλαγή νοοτροπίας» που λέει ότι τον μετέτρεψε από ένα πτυχιούχο φοιτητή που είχε ‘πλημμυρίσει’ στα χρέη, σε εκατομμυριούχο που τώρα έχει τη δική του ακμάζουσα επιχείρηση.

Ο Brennan επιμένει ότι ο καθένας μπορεί να πλουτίσει με αυτό το «hack», ανεξάρτητα από την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, τη δουλειά ή τις αποταμιεύσεις του.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο κανάλι του στο YouTube, Budgetdog, εξήγησε ότι οι γονείς του «έχασαν τα πάντα» στην «κατάρρευση» του 2008, οπότε μεγαλώνοντας, έμαθε ότι έπρεπε να αποταμιεύει αμείλικτα τα χρήματά του. «Βλέπεις τους γονείς σου να χάνουν τα πάντα και λες: Μάλλον πρέπει να βάζω χρήματα στην άκρη», είπε. «Ακουγόταν πολύ έξυπνο να κάνεις όταν είσαι νέος».

Εξήγησε ότι δούλεψε μια σειρά από δουλειές καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας του, οι οποίες περιελάμβαναν μια θέση ταμία στα McDonald’s και θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών, μεταξύ άλλων.

«Ό,τι δουλειά μπορείς να σκεφτείς την εχω κανει», συνέχισε. «Έβγαζα καλά χρήματα και δούλευα αρκετά για την ηλικία μου. Τις ώρες εκτός αθλητισμού και εκτός σχολείου, δούλευα πάντα».

Είπε ότι οι αποταμιεύσεις του εξαντλήθηκαν γρήγορα αφού άρχισε να συγκεντρώνει φοιτητικά δάνεια και χρέη αυτοκινήτου, και όταν αποφοίτησε το 2015, είχε «αρνητική καθαρή αξία 8.000 δολαρίων».

Αλλά σε ηλικία 23 ετών, βρήκε δουλειά ως οικονομικός αναλυτής, η οποία περιελάμβανε την αξιολόγηση των οικονομικών των εταιρειών, την εξέταση των ισολογισμών τους και την ανάλυση των αποτελεσμάτων τους – και είπε ότι αυτό του άνοιξε τελείως τα μάτια για το τι έκανε λάθος. «Πήρα αυτές τις έννοιες και τις εφάρμοσα στα προσωπικά μου οικονομικά και λειτούργησε μαγικά», λέει.

Σύμφωνα με τον Brennan, οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στην αποταμίευση των χρημάτων τους, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τα επενδύσουν.

Ο Brennan είπε ότι διατηρεί μόνο περίπου 5.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό και επενδύει όλα τα άλλα.

Επενδύει λεφτά στο χρηματιστήριο και στην αγορά ακινήτων. Επίσης χρησιμοποιεί χρήματα για να «αγοράσει περιουσιακά στοιχεία, εκπαίδευση και πρόσβαση σε άλλους ανθρώπους, άτομα με υψηλότερη σκέψη και καλύτερες δεξιότητες».

«Μέχρι να κάνεις αυτά τα πράγματα, τα χρήματα δεν είναι τίποτα… Απλώς κάθονται εκεί», πρόσθεσε. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεπερνούν ποτέ αυτό το στάδιο, κρατούν στην άκρη τα χρήματα και αισθάνονται ασφαλείς, αλλά στην πραγματικότητα, τα χρήματά τους κρατούν μακριά από όλα αυτά», εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δουλεύει για δύο εταιρείες σε Ελβετία και Ολλανδία, από το σπίτι του στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =