αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις στον κύκλο σου ένα άτομο που θέλει να αποτύχεις; Εδώ είναι 5 σημάδια για να τον εντοπίσεις

Έχεις στον κύκλο σου ένα άτομο που θέλει να αποτύχεις; Εδώ είναι 5 σημάδια για να τον εντοπίσεις

Οι φιλίες είναι σημαντικές για τη γενική υγεία και την ευημερία σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, οι φίλοι και οι γνωστοί στον κοινωνικό σας κύκλο μπορεί να εύχονται κρυφά… την αποτυχία σας στη ζωή. Υπάρχουν κακοί τύποι μεταξύ των φίλων σας;

Είναι εκείνοι οι φίλοι που προσποιούνται ότι σας συμπαθούν και εν τω μεταξύ ελπίζουν κρυφά να αποτύχετε. Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα τέτοιο άτομο. Και να λάβεις τα μέτρα σου.

1. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι λίγο ανταγωνιστικός με τους φίλους. Ωστόσο, αν έχετε κάποιον στον κοινωνικό σας κύκλο που ανταγωνίζεται συνεχώς εναντίον σας, πιθανότατα δεν θέλει να πετύχετε στη ζωή.

Δώστε προσοχή σε εκείνο το άτομο ή τα άτομα που προσπαθούν πάντα να «μειώσουν» τα επιτεύγματά σας. Πραγματικά δεν θέλουν να κερδίσεις σε τίποτα.

2. Διαρκώς παραβιάζουν τα όριά σου

Οι φίλοι στον κοινωνικό σας κύκλο που θέλουν το καλό σας, σέβονται τα όριά σας. Αλλά οι κακοί τύποι θα βρίσκουν πάντα τρόπους να τα σπάσουν.

Τα όρια είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν καταλάβετε πώς να θέσετε και να διατηρήσετε υγιή όρια, μπορείτε να αποφύγετε τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια έχουν ωθηθεί. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3. Σε προσβάλλουν

Όσοι φίλοι σας εύχονται να αποτύχετε μπορεί να αμφισβητήσουν τις πεποιθήσεις σας και να σας προσβάλουν για πράγματα που δεν ανέχεστε. Ίσως καταλάβουν ότι αν σας κατηγορήσουν, θα αλλάξετε τα standards σας και θα αποδεχτείτε πράγματα που αισθάνεστε ότι είναι καταχρηστικά. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας, και το ξέρουν αυτό.

Οι προσβολές μπορεί να προκύψουν με πολλούς τρόπους από την προσβολή της εμφάνισής σας έως τα συναισθήματά σας, αλλά όλα είναι σχεδιασμένα για να σας καταρρίψουν.

4. Δεν υπάρχει υποστήριξη

Υπάρχει επίσης ένα άλλο σημάδι που μπορεί να μην είναι τόσο προφανές όσο τα άλλα. Μερικοί φίλοι μπορεί να μην είναι αισθητά κακοί ή τοξικοί, αλλά μπορεί απλώς να μην νοιάζονται για εσάς.

Δεν θα σε υποστηρίξουν όταν έχεις ανάγκη. Θα τους δεις μάλλον να εμφανίζονται όταν έχουν αυτοί ανάγκη. Και μετά θα απομακρινθούν πάλι.

5. Ψέματα και κουτσομπολιό

Αν ανακαλύψετε ότι ένας φίλος στον κοινωνικό σας κύκλο διαδίδει κουτσομπολιά για εσάς, πιθανότατα είναι επειδή προσπαθούν να σας φθείρουν.Θα διαδώσουν ακόμα και ψεύτικες πληροφορίες αν χρειαστεί. Αν τους εντοπίσεις να κάνουν κάτι τέτοιο, βγάλε τους από τον κύκλο σου.

Είναι επίσης πιθανό να τους δεις να λενε ψέματα και στις ιδιωτικές συζητήσεις σας. Άνθρωποι που λένε ψέματα υπάρχουν παντού γύρω μας. Στον προσωπικό κύκλο και -ακόμα περισσότερο- στο επαγγελματικό πεδίο. Αλλά πως μπορείς να τους εντοπίσεις και να λάβεις τα μέτρα σου; Θυμήσου το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − two =