αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να βγάλεις γρήγορα χρήματα από πράγματα που ήδη έχεις στο σπίτι σου

Έξι τρόποι για να βγάλεις γρήγορα χρήματα από πράγματα που ήδη έχεις στο σπίτι σου

Ναι, ένας από τους τρόπους για να βγάλεις χρήματα στην εποχή μας, είναι να πουλήσεις αντικείμενα online. Αντικείμενα που ίσως ήδη έχεις στο σπίτι σου. Και κάπως έτσι να αποκτήσεις ένα εισόδημα χωρίς καν να βγεις από το σπίτι σου.

Αλλά ποια είναι τα αντικείμενα που είναι περιζήτητα και μπορούν να πωληθούν σε καλές τιμές; Εδώ είναι 6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις εύκολα, μέσα από online πλατφόρμες όπως το eBay, το site της Χρυσής Ευκαιρίας ή το Facebook Marketplace. ‘Η άλλες πλατφόρμες.

Ρούχα

Αν θες να βγάλεις μερικά χρήματα από το πουθενά ή για την ακρίβεια μέσα από την ντουλάπα σου, τότε μπορείς να πουλήσεις ρούχα που έχεις στο σπίτι και δεν τα χρειάζεσαι. Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε παραθέσει 5 online πλατφόρμες για να πουλήσεις ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου και δεν τα χρειάζεσαι. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός, και είναι σχεδόν ο ίδιος σε όλες τις εφαρμογές. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό με απλά βήματα, να ανεβάσει φωτογραφίες με τα ρούχα που θέλει να πουλήσει και να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες –από την τιμή του ρούχου, μέχρι τα έξοδα αποστολής.

Βιβλία

Ειδικά παλιά βιβλία, μεταχειρισμένα εγχειρίδια και συλλεκτικές εκδόσεις. Δες την πλατφόρμα bookscouter.com. Εκεί μπορείς να πουλήσεις βιβλία τα οποία έχεις αγοράσει παλαιότερα αλλά πλέον δεν τα χρειάζεσαι.

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα έναν λογαριασμό και μετά να σκανάρετε τα barcodes με την κάμερα του κινητού σας. Θα δείτε μία συνάθροιση των τιμών από αγοραστές, με τον υψηλότερο αγοραστή στην κορυφή. Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με κριτικές χρηστών, δεν θα δείτε τιμές για όλα τα barcodes που σκανάρετε και μερικές φορές κάποιοι που προσφέρθηκαν να αγοράσουν τα βιβλία σας μπορεί να εξαφανιστούν πριν από τη συναλλαγή. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν χάνεις τίποτα να κάνεις ένα ψάξιμο.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Φορητές μονάδες gaming, κινητά τηλέφωνα και άλλα gadget. Πράγματα που έχουμε αγοράσει σε άλλες εποχές, αλλά πλέον έχουν «παλιώσει». Τα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που πιθανότατα αξίζουν μεγάλα ποσά είναι συνήθως το πρώτο μοντέλο σε μια σειρά ή τηλέφωνα με ασυνήθιστο σχεδιασμό ή που έχουν συσχετιστεί με αξεπέραστες ταινίες ή εκείνα που κατασκευάζονται από πολυτελή υλικά. Θυμήσου και το άρθρο: Αν έχεις κάποιο από αυτά τα παλιά κινητά, μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα (Λίστα).

Κέρματα ή χαρτονομίσματα δραχμών

Πόσοι από εσάς έχετε ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι δραχμές; Όπως μπορούμε να δούμε σε διάφορα marketplaces, αρκετοί έχουν στην κατοχή τους δραχμές και μάλιστα τις διαθέτουν προς πώληση σε υψηλές τιμές. Θυμήσου το άρθρο μας: Τα παλιά κέρματα και χαρτονομίσματα δραχμών που πωλούνται τώρα έως… 55.000 ευρώ (Εικόνες).

Κάρτες Pokemon

Αν έχεις μεγαλώσει στα 90s και στις αρχές των 2000s, μάλλον έπαιζες με κάρτες Pokemon. Ίσως να είχες και κάποια μεγάλη συλλογή. Αλλά που βρίσκεται αυτή η συλλογή σήμερα; Θα πρέπει να ψάξεις στα συρτάρια σου. Γιατί υπάρχουν κάποιες κάρτες Pokemon που αξίζουν σήμερα μια… περιουσία. Δες εδώ: Αυτές είναι οι 10 κάρτες Pokemon που μπορείς να πουλήσεις για «τρελά» χρήματα. Μήπως έχεις κάποια στο συρτάρι σου;

Χρυσές λίρες

Οι Ελληνες βλέπουν ότι η τιμή της λίρας αυξάνεται συνεχώς και πολλοί σπεύδουν να πουλήσουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το α’ τρίμηνο 2023 οι Ελληνες πούλησαν 3.719 χρυσές λίρες, το β’ τρίμηνο 3.202 και το γ’ τρίμηνο, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι πούλησαν 1.541 λίρες. Συνολικά ρευστοποιήθηκαν στο εννιάμηνο 8.462 χρυσές λίρες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων εκδίδει καθημερινά Δελτία τιμών χρυσού και χρυσών νομισμάτων στα οποία περιλαμβάνονται οι τιμές αγοράς και πώλησης χρυσού και χρυσών νομισμάτων για συναλλαγές της Τράπεζας της Ελλάδος με ιδιώτες έναντι ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =