αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι δύο περιοχές της Ελλάδας στις οποίες αγοράζουν τώρα εξοχικά οι ξένοι

Οι δύο περιοχές της Ελλάδας στις οποίες αγοράζουν τώρα εξοχικά οι ξένοι

Ανεξερεύνητοι προορισμοί, που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο της Ευρώπης, προσελκύουν φέτος σταθερά υψηλή ζήτηση για αγορά εξοχικής κατοικίας από ξένους.

Περιοχές της Κρήτης και της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ιδίως στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, αποτελούν τους βασικούς «υποδοχείς» της ζήτησης αυτής, η οποία, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Elxis-At Home In Greece, θα εξελιχθεί σε κυρίαρχη τάση το 2024.

«Το δέλεαρ του πιο προσιτού κόστους αγοράς, που συνδυάζεται με περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κίνησης αποδεικνύεται ένας ιδιαίτερα ελκυστικός συνδυασμός για τους πελάτες μας το 2024. Η τάση αυτή παρατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φέτος δείχνει ότι θα ξεχωρίσει περισσότερο», εξηγεί ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis-At Home in Greece, η οποία ειδικεύεται στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών σε ξένους αγοραστές.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παραλίες της Ηπείρου, από την Πρέβεζα, μέχρι την Ηγουμενίτσα και λίγο νοτιότερα ως την Πάλαιρο και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, γνωρίζουν περίοδο μεγάλης άνθησης. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και σε περιοχές της νότιας Κρήτης (Λιβυκό Πέλαγος), από τον Πλακιά του Ρεθύμνου έως την Αγία Γαλήνη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =