αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 19χρονος επενδυτής εξηγεί: 3 επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να αποφύγεις αν είσαι νεαρός επενδυτής

Ένας 19χρονος επενδυτής εξηγεί: 3 επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να αποφύγεις αν είσαι νεαρός επενδυτής

Όταν ο Jack Rosenthal ήταν 8 ετών, ο παππούς του του χάρισε 5.000 δολάρια για να ξεκινήσει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. «Μου έδωσε μερικές μετοχές για να έχω, αλλά ήμουν απλώς ένα μικρό παιδί. Ήθελα να αγοράσω εταιρείες που πίστευα ότι ήταν cool, αλλά μπορεί να μην ήταν απαραίτητα καλές για να αγοράσω με βάση τα metrics. Έτσι από τότε, άκουσα τι μου είπε να κάνω και άρχισα να αναπτύσσω τις δικές μου στρατηγικές», λέει ο ίδιος στο Business Insider.

Πειραματίστηκε με διάφορα projects, και εξέδωσε μόνος του το βιβλίο του, «Teen Investing», στο Amazon.

Τώρα δίνει 3 επενδυτικές στρατηγικές που πρέπει να αποφύγεις, αν είσαι νεαρός επενδυτής.

1. Επενδύσεις σε εναλλακτικά crypto

Ο 19χρονος επενδυτής λέει ότι τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα είναι «πολύ ασταθή» και έτσι δεν είναι μια ιδανική επενδυτική επιλογή. Οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να παρασυρθούν στη διαφημιστική εκστρατεία των μικρότερων crypto και πιθανότατα δεν θα δουν κέρδη. «Εκτός από το bitcoin, θεωρητικά, τα μικρότερα νομίσματα δεν έχουν πραγματικά αποδειχθεί ότι είναι εδώ για μακροπρόθεσμη βάση, επομένως μπορεί να μην κάνουν απαραίτητα καλές μακροπρόθεσμες επενδύσεις», λέει ο Rosenthal. «Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για το bitcoin και το ethereum και νομίζω ότι είναι εδώ για να μείνουν», εκτιμά.

2. Αναμονή για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας

Ο Rosenthal λέει ότι πάρα πολλοί έφηβοι πιστεύουν ότι πρέπει να περιμένουν μέχρι να έχουν περισσότερα χρήματα για να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους. «Εξαρτάται από το πόσα χρήματα έχει ο έφηβος», λέει. «Εάν έχουν περίπου 1.000 $ ή λιγότερα, θα μπορούσα να πω ότι είναι λογικό να τα επενδύσετε ξανά σε μια επιχείρηση που σας ενδιαφέρει για αρχή. Αλλά θα έλεγα στους έφηβους επενδυτές, να είστε προσεκτικοί αν επενδύσετε όλα σας τα χρήματά σας σε ένα πράγμα», συμπληρώνει.

3. Επένδυση σε μετοχές με υπερπροσφορά

Ο Rosenthal λέει ότι μια μετοχή που εκτινάσσεται στο Robinhood ή που γράφεται παντού στις ειδήσεις, πιθανώς σημαίνει ότι η τιμή της έχει ήδη αυξηθεί δραματικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια κακή στιγμή για να την αγοράσετε.

Και προσθέτει: «Όταν όλοι σου λένε να αγοράσεις κάτι, δεν το παίρνεις στην καλύτερη τιμή. Επομένως, θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός να επενδύσω έτσι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως οι millennials βγάζουν χρήματα μέσω του real estate: Εξηγεί η Ειρήνη Κάνου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 4 =