αρχικηVIRALΤα δύο κόλπα για να μην «νερώνει» ποτέ ο καφές σου

Τα δύο κόλπα για να μην «νερώνει» ποτέ ο καφές σου

Σίγουρα σου έχει τύχει, είτε σε κάποια καφετέρια, είτε στο σπίτι σου. Να πίνεις κρύο καφέ και αυτός μετά από λίγη ώρα αυτός να «νερώνει». Λογικό, αφού μέσα στο ποτήρι σου υπάρχουν παγάκια, τα οποία όσο λιώνουν προκαλούν το γνωστό «νέρωμα» και χαλάνε την γεύση του καφέ. Αυτά είναι τα κακά νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν δύο τρόποι έτσι ώστε να λύσεις αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, υπάρχουν «κόλπα» τόσο για τον φραπέ, όσο και για τον φρέντο καπουτσίνο/ εσπρέσο. Δες τα παρακάτω. Και καλή απόλαυση.

Φραπέ

Με τον φραπέ τα πράγματα είναι αρκετά απλά και εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν φτιάχνετε τον φραπέ σας θα το κάνετε με παγωμένο νερό και θα βάλετε λιγότερα παγάκια. Έτσι διατηρείται κρύος για αρκετή ώρα.

Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο

Το συγκεκριμένο είδος καφέ βγαίνει ζεστό από την εσπρεσιέρα χρειάζεται κάποιο κόλπο για να μην αραιώνει στη διαδικασία κρυώματός του. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να χτυπήσετε το ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι του φραπέ (αν δεν έχετε ειδικό μιξεράκι για εσπρέσο) με 2 παγάκια. Όμως κάπου εδώ μπορεί να έρθει σιγά – σιγά το αραίωμα του καφέ. Η λύση είναι εξής: Μπορείτε να φτιάξετε έναν εσπρέσο και να γεμίσετε με αυτόν μια παγοθήκη. Βάλτε την στην κατάψυξη και κάθε φορά που νιώθετε πως ο καφές σας πάει να ζεσταθεί ρίξτε του 2-3 παγάκια εσπρέσο. Έτσι δεν πρόκειται να αραιώσει με τίποτα μιας και όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =