αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να ξεκινήσεις ως επιχειρηματίας ή freelancer μέσα στο lockdown και να βγάλεις χρήματα

Τέσσερα tips για να ξεκινήσεις ως επιχειρηματίας ή freelancer μέσα στο lockdown και να βγάλεις χρήματα

Έχουμε δει αρκετούς ανθρώπους να «ψάχνονται» επαγγελματικά μέσα στο lockdown. Αφού το τοπίο άλλαξε ξαφνικά, πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν, ενώ αρκετές άλλες έγιναν remote.

Υπάρχει πάντα και η εξής επιλογή: Μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου business project ή να γίνεις freelancer. Και να έχεις ένα εισόδημα. Φυσικά αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Αφού το να βρεις νέους πελάτες και να αναπτύξεις το δίκτυο σου είναι δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να κρατήσεις τους πελάτες που έχεις ήδη βρει. Πρέπει να καταφέρεις να έρχεσαι «πρώτος σε προτιμήσεις» σε αρκετούς ανθρώπους. Και πως μπορείς να το πετύχεις αυτό; Εδώ είναι 4 βασικά tips για να αναπτύξεις το πελατολόγιο σου και να βγάλεις χρήματα.

1# Σωστό branding: Όλοι μπορούν να γίνουν freelancers μέσα σε ένα πρωί. Αλλά πως μπορείς να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους; Χτίσε το προσωπικό σου brand (δες μερικούς τρόπους εδώ). Καταρχήν μην πέσεις στην παγίδα να δημιουργήσεις υπερβολικά ή ψευδή διαφημιστικά μηνύματα για τον εαυτό σου. Εξήγησε το πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2# Οι ανάγκες των πελατών πρώτα: Συγχαρητήρια αν προσφέρεις ποιοτικές υπηρεσίες, αλλά αυτή είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Δημιούργησε μια ελκυστική σχέση συνεργασίας με τους πελάτες, ενώ θα δίνεις προτεραιότητα στην ικανοποίησή τους. Επίσης, πρότεινε καινοτόμες λύσεις που μπορεί να μην έχουν καν σκεφτεί οι ίδιοι, για να λύσεις μερικά προβλήματα τους.

3# Δώσε μερικές δωρεάν υπηρεσίες: Σκεφτήκατε ποτέ γιατί τα μεγάλα brands προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες /αγαθά ή σε μειωμένες τιμές; Μην το σκεφτείτε πια. Είναι ο καλύτερος τρόπος είναι να κερδίσετε περισσότερα κέρδη μακροπρόθεσμα. Τίποτα… δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να προσελκύσετε τους πελάτες σε μια παγίδα… καλοσύνης, προσφέροντάς τους μια δωρεάν υπηρεσία για περιορισμένες ημέρες. Επίσης ζήτησε τους σε «αντάλλαγμα» να σε προτείνουν σε μερικούς άλλους ανθρώπους.

4# Κάνε προσφορές. Αν δεν θες να δώσεις κάτι εντελώς δωρεάν, κάνε μερικές προσφορές που… χτυπάνε στο μάτι. Μετά φρόντισε να τις διαμοιράσεις στα social media. Σίγουρα κάποιοι θα δοκιμάσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − three =